Christelijke Muziek & Concertagenda

Jeanne d'Arc au bucher van Arthur Honegger Delft, Zuid-Holland


Naam:
Jeanne d'Arc au bucher van Arthur Honegger
Datum:
13 november 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - u
Omschrijving:

Een bijzonder werk voor koor, orkest, zang- en spreekstemmen, waarin Jeanne d’Arc met de dood voor ogen terug kijkt op haar korte maar heftige leven, dat na een beestachtig proces dramatisch eindigt op de brandstapel. Het verhaal gaat terug naar haar jeugd in Domremy, het vinden van het zwaard, het horen van de stemmen van de HH Catherine en Marguerite in het geluid van de klokken van de dorpskerk. We horen hoe Jeanne de Engelsen verjoeg en de koning naar de kerk in Rheims leidde om gekroond te worden en daarmee het verdeelde Frankrijk weer verenigde.
Jeanne d’Arc au Bûcher wordt in Nederland vrijwel nooit uitgevoerd, vooral omdat een belangrijke rol is weggelegd voor een zeldzaam instrument: de Ondes-Martenot. Dit instrument, bedacht door Maurice Martenot, is geinspireerd door de jankende bijgeluiden van de radiozendapparatuur uit de Eerste Wereldoorloog. In heel Nederland is geen Ondes-Martenot te vinden; Vivace laat het instrument en zijn bespeelster uit Frankrijk overkomen. Bijzonder is ook dat enkele rollen, waaronder de hoofdrol van Jeanne d’Arc, niet worden gezongen maar gesproken, dwars door de muziek en de zang heen.
Een unieke gelegenheid om dit bijzondere werk te horen uitvoeren!

Adres:
Maria van Jessekerk, Burgwal 25
Postcode:
2611GE
Plaats:
Delft (Boek overnachting in Delft)
Dagje uit in Delft | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Dirigent Koos van Beurden;
Solisten en sprekstemmen: Ella Dijkhuizen, Annemieke Rademaker, Donald Bentvelsen, Nathalie Mees, An Schrama, Ard Verkerke, Maarten van Manen

Entreeprijs:
€ 25,00


Internetadres:
http://www.zangverenigingvivace.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zangvereniging Vivace.
Telefoon:
015 3610245

Kaarten:
via website

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-09-28 16:32:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar