Christelijke Muziek & Concertagenda

“TABULA RASA – Free impro – Solo” Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
“TABULA RASA – Free impro – Solo”
Datum:
23 oktober 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

“TABULA RASA – Free impro – Solo”
Vrijdag 23 oktober, 20 uur
MLK / Maarten Luther Kerk, Dintelstraat 134
In SociaalCultureelSpiritueel Centrum MLK / Maarten Luther Kerk draait al sinds vorig seizoen een serie bijzondere concerten, die de grenzen van de muzikale genres verkennen. In deze “special edition” van Tabula Rasa staan vier solo optredens centraal. De musici overtuigen door creativiteit en individualiteit en vertegenwoordigen een breed spectrum van benadering van improvisatie
Oscar Jan Hoogland: piano (Nederland)
Oscar Jan Hoogland, *Amsterdam 1983, is een improvisator, pianist en componist die werkt op het gebied van muziek en dansimprovisatie in Amsterdam. Hij doet dit zowel in het verband van bestaande bands als ook in incidentele samenstellingen. Behalve improvisatie heeft hij meerdere theater en dansstukken gecomponeerd. Hij schrijft en componeert zowel voor zijn eigen bands en groepen als ook voor andere ensembles en solisten. Samen met Harald Austbø organiseert hij maandelijkse improvisatieconcerten bij BOOG 29 in Amsterdam.
Mike Majkowski: bas (Australië)
Mike Majkowski, * 1983, een bassist uit Sydney, Australië. Hoij begon als jazz bassist maar heeft ondertussen een groot spectrum van hedendaagse muziek geëxploreerd. Mike is al heel lang geëngageerd in de gemeenschap rondom de geïmproviseerde muziek in Sydney, en hij speelt in diverse ensembles. Mike heeft het geluk gehad om in Australië te mogen samenwerken met grootheden als: Jon Rose, Chris Abrahams, Jim Denley, Hollis Taylor, Clare Cooper, Clayton Thomas, James 'pug' Waples, Dale Gorfinkel, Peter Farrar, Martin Ng, Robbie Avenaim, en Laura Altman. Elders in de wereld heeft hij samen gespeeld met onder andere: Han Bennink, Paul Lovens, Wilbert de Joode, Eric Boeren, Michael Moore, en Toby Delius. Sinds kort heeft hij zich gericht op solospel en is bezig te verkennen hoe verfijnde speltechnieken de sound en stijl van de muziek verder kunnen ontwikkelen.
Frank van Bommel: orgel (Nederland)
Frank van Bommel, * 1962. Hij heeft een klassieke piano-opleiding genoten, maar al vroeg waren er ook invloeden van jazz en free improvisation. Meest relevant: Mal Waldron en Misha Mengelberg. Frank heeft in verschillende groepen in Europa en de VS samengewerkt met top musici zo als Phil Minton, Tobias Delius, Mary Oliver, Michael Moore, Willem Breuker....
The Black Fox: The Unkown (Nergensland)
Wat valt er over te zeggen… gewoon “black fox”!
Info via www.luthersamsterdam.nl of a.woehle@luthersamsterdam.nl

Adres:
MLK - Maarten Luther Kerk
Postcode:
1079CT
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Jazz (meer jazz)
Uitvoering:
Instrumentaal

Uitvoerenden:
Oscar Jan Hoogland: piano (Nederland)
Mike Majkowski: bas (Australië)
Frank van Bommel: orgel (Nederland)
The Black Fox: The Unkown (Nergensland)

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.luthersamsterdam.nl
Email adres:
a.woehle apenstaartje luthersamsterdam.nl
Meer concerten:
Alle concerten van MLK - TabulaRasa serie.
Telefoon:
06 20195027


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-09-26 15:52:43

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar