Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert Waalse Kerk Delft met jonge getalenteerde musici Delft, Zuid-Holland


Naam:
Concert Waalse Kerk Delft met jonge getalenteerde musici
Datum:
21 juli 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.30u
Omschrijving:

AntrAciet, het onderwijsadvies- en begeleidingsbureau voor meer- en hoogbegaafden, nodigt belangstellenden voor een concert tijdens het jaarlijkse jongerenkamp. Op dinsdag 21 juli zullen getalenteerde jongeren in de Waalse Kerk te Delft klassieke werken ten gehore brengen op orgel, fluit en viool.

Van 20 tot 24 juli 2009 organiseert AntrAciet voor de derde keer een vakantiekamp voor meer- en hoogbegaafde jongeren tussen 9 en 14 jaar. Deze specifieke doelgroep vraagt om een specifiek concept. Het vakantiekamp, dat dit jaar in Delft gehouden wordt, is gericht op sociale interactie in een uitdagende omgeving. Binnen een weekthema worden diverse excursies gemaakt en opdrachten uitgevoerd. Dit jaar staan rond het thema “Vuurgevaarlijk Delft” ondermeer workshops verzorgd door de Technische Universiteit en de brandweer op het programma. Door de wijze van organiseren worden de jongeren uitgedaagd in een voor hen veilige omgeving te excelleren.

Op dinsdagavond 21 juli wordt een orgelconcert georganiseerd in de Waalse Kerk te Delft. Hierin treedt Dirk Jan Versluis uit Stolwijk op. Tussen zijn optredens door brengen ook enkele muzikaal getalenteerde deelnemers aan het vakantiekamp orgel-, viool- en fluitmuziek ten gehore.

Dirk Jan studeert orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy. Daarnaast studeert hij Psychologie aan de Open Universiteit en maakt hij deel uit van de kampleiding.

Op het programma staan werken van ondermeer Bach, Franck en Ravél. Er is extra aandacht voor de dit jaar jubilerende componisten Händel en Mendelssohn. Van Mendelssohn klinkt een orgelsonate, van Händel het beroemde harpconcert in een bewerking van de Parijse orgelvirtuoos Marcel Dupré.

Dit concert is vrij toegankelijk. Ter bestrijding van de kosten wordt een collecte gehouden.

Plaats: Waalse Kerk, Oude Delft 179-181
Aanvang 20.00 uur
In het programma is een korte (koffie-)pauze opgenomen.

Adres:
Oude Delft 179-181
Postcode:
2611 HB
Plaats:
Delft (Boek overnachting in Delft)
Dagje uit in Delft | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Naast de concertorganist Dirk Jan Versluis zullen enkele muzikaal getalenteerde deelnemers aan dit bijzondere zomerkamp klassieke werken ten gehore brengen.

Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis


Internetadres:
http://www.antraciet.com
Email adres:
antraciet apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Dirk Jan Versluis.
Telefoon:
0180-681468


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-07-02 09:56:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar