Christelijke Muziek & Concertagenda

Remember Me Utrecht, Utrecht


Naam:
Remember Me
Datum:
4 juli 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 21.30u
Omschrijving:

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht o.l.v. dirigent Wilko Brouwers presenteert zich in een zeer speciaal vormgegeven concert om haar lustrumjaar te vieren: het koor bestaat 20 jaar. Een jaar om terug te kijken, herinneringen op te halen, vandaar het thema “Remember me”.

Het vernieuwende aspect in de muziek van Monteverdi was de wijze van uitbeelding van de menselijke emoties. Het MKU heeft als naamdrager van deze 17e eeuwse componist het verhaal achter de muziek in dit lustrumconcert op een zeer bijzondere manier centraal gesteld.
De regisseur Jos Groenier heeft met het koor gewerkt aan een presentatie waarbij de sfeer in de muziek zal versterkt worden door beeld en beweging. Alle, zowel in tijd als in stijl zeer gevarieerde composities zullen in één vloeiende, doorlopende lijn uitgevoerd worden. Zoals Monteverdi componeerde in een stijl, die voor die tijd nooit vertoond was, zo zal het MKU ook composities in een lichtere muziekstijl dan tot nu toe gebruikelijk in haar 20-jarig bestaan ten gehore brengen.
Van het 16e eeuwse zesstemmige motet “Musae Iovis” (ter nagedachtenis aan Josquin des Préz ) van Nicolas Gombert tot de door Pieter Simons (componist/arrangeur) bewerkte 20e eeuwse musicalhits “Remember” en “I remember” van Stephen Sondheim. Uiteraard past hierin ook een werk van Monteverdi zelf: “Beatus vir”, waarin de woorden “memoria aeterna” (eeuwige herinnering) het thema weerspiegelen.
Ook de vaste organist van het koor, Klaas Vellinga zal niet ontbreken: hij begeleidt het koor in het schilderachtige “Jag ville måla” van de Zweedse componist Per – Gunnar Alldahl.
Van de Estse componist Veljo Tormis zal “Tower bell in my village” voor koor, spreekstem en buisklok en het voor vrouwenkoor geschreven “Lauliku lapsepŏli” uitgevoerd worden.
Met het “Remember me” uit de opera Dido en Aeneas van Henry Purcell in een prachtige bewerking voor koor (Pieter Simons) wordt het concert afgesloten.

Naast organist Klaas Vellinga werken mee aan dit concert: Christine Sticher – violone, Louise Seyffert - declamatie, Wilko Brouwers - dirigent.

www.monteverdikamerkoor.nl

Adres:
Pieterskerkhof 3
Postcode:
3512 JR
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Jos Groenier, regie
Klaas Vellinga, orgel
Christine Sticher, violone
Louise Seyffert, declamatie

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.monteverdikamerkoor.nl
Email adres:
info apenstaartje monteverdikamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Monteverdi Kamerkoor Utrecht.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-06-15 23:53:29

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar