Christelijke Muziek & Concertagenda

Missen en Motetten van Haydn en Mozart Beemdkant, Gelderland


Naam:
Missen en Motetten van Haydn en Mozart
Datum:
21 juni 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 18:00u
Omschrijving:

Francine van der Heijden (sopraan), Karin van der Poel (alt), Pascal Pittie (tenor) en Robbert Muuse (bas) vertolken de solo-delen in de Missa Sancti Nicolai van Haydn. Deze mis behoort tot Haydn’s kortste missen. Maar tijdsduur gaat niet ten koste van kwaliteit. Integendeel, fraaie melodielijnen maken het tot een streling voor het oor. Het ‘…et incarnatus est…’ behoort tot de mooiste solokwartetten uit zijn missen.
Drie motetten van W.A. Mozart: Venite Populi, voor dubbelkoor en strijkers, een sprankelende Mozart! En Regina Coeli en Litaniae Lauretanae, beide voor solisten, koor en orkest.

Daarnaast zal het Barokensemble Eik en Linde de prachtige Symphonie nr. 53, L’Impériale, van Joseph Haydn ten gehore brengen en de Symfonie concertante voor twee violen en orkest van de onbekende Joseph Boulogne Chevalier de Saint-Georges, ook wel de zwarte Mozart genoemd. Zijn negroïde uiterlijk en het feit dat hij naast een voortreffelijk violist ook een geducht schermer was, maakte hem tot een spectaculaire verschijning in het 18e eeuwse Parijs.

Adres:
St. Bartholomeus kerk
Postcode:
6573DN
Plaats:
Beemdkant (Boek overnachting in Beemdkant)
Dagje uit in Beemdkant | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 20,00


Internetadres:
http://www.kamerkoormnemosyne.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Mnemosyne, Barokensemble Eik en Linde en Solisten.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-06-03 12:00:24

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar