Christelijke Muziek & Concertagenda

Psalms & Hymnes Veere, Zeeland


Naam:
Psalms & Hymnes
Datum:
4 juli 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
http://www.youtube.com/watch?v=l0cieH4qR4s
Omschrijving:

Psalms & Hymns, “Amazing Grace”. Een evenement voor oog en oor met o.a. JAN VAYNE, HANS BOUMA, NICOLINE VAN DOORN en REMKO HARMS en het koor Share op 4 juli in de Grote Kerk in Veere
Pulse Concerts presenteert op zaterdag 4 juli een evenement met de meester-improvisator Jan Vayne, dichter Hans Bouma, de solisten Remko Harms en Nicoline van Doorn en het Ridderkerkse koor Share onder leiding van André Pouwer, in de sfeer van een Engelse Evensong, met hymnen, psalmen, lofliederen en poëzie. Het programma is bijzonder gevarieerd, met zelfs gelegenheid om mee te zingen. De Grote Kerk van Veere zorgt voor een passende ambiance en goede akoestiek voor dit 8ste concert in deze reeks van ‘Psalms & Hymns’.

Het concert vindt plaats in de Grote Kerk in Veere, Oudestraat 26. De toegangsprijs is in de voorverkoop € 17,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Aanvang van de avond 20.00 uur.
Voor informatie en kaarten kunt contact opnemen met Gerda van der Star 06 33 136164 of www.interticket.nl
Kaartverkoop ook aan de kerk, vanaf 19:00 uur, prijzen dan € 22,50 en € 11,50.


Jan Vayne
Het grootste goed van de mens is zijn vrijheid. Dat geldt zeker voor Jan Vayne, toetsenfenomeen uit Zwolle. Als geen ander koestert Jan Vayne zijn drang naar vrijheid, hetgeen zich laat vertalen in zowel geniale improvisaties als uiterlijke kenmerken. Wat dat betreft vertoont zijn virtuoze pianospel een duidelijke overeenkomst met zijn langgelokte kapsel. Beide staan symbool voor een absoluut gevoel van vrijheid. Wars van vaste gewoonten of muzikale dogma's improviseert hij er lustig op los. Als onbevangen vrijbuiter gaat hij zijn eigen weg, vastbesloten om platgetreden paden te mijden. Niet als doel op zich of om zich te bewijzen, maar louter en alleen om zich als pianist op artistiek gebied onafhankelijk en zonder belemmeringen verder te ontwikkelen.
Hans Bouma, dichter en theoloog, houdt zich al vele jaren bezig met de relatie poëzie en muziek. Dit resulteerde onder meer in de publicatie van een aantal liedbundels, bijvoorbeeld Zolang je zingt, leef je (samen met Louis van Dijk). In Psalms & Hymns zal hij het publiek laten kennismaken met de combinatie improvisatie en poëzie.
Nicoline van Doorn
Nicoline is al vanaf haar 10e jaar in de muziekwereld actief. Het begon met haar deelname aan het kinderkoor 'Kom Maar Op. Er waren optredens door het hele land en ze was te zien in de tv-programma's 'Kids for Animals' van de TROS en de '5 Uur Show' op RTL4.
Op 12-jarige leeftijd weet Nicoline de hoofdrol in de musical 'Annie' te bemachtigen. Later volgen optredens in de EO-televisieprogramma's 'Nederland Zingt' en 'Prinsen en Prinsessen' en De Doelen concerten.
Naast zingen leende Nicoline haar stem voor het inspreken van verschillende (teken)films voor onder andere Disney, Foxkids, Nickelodeon en Zappelin. Na het behalen van haar VWO-diploma vertrok Nicoline naar Rotterdam waar ze in 2007 afstudeert. Hierna verhuist Nicoline voor een jaar naar London, naar 'the Royal Academy of Music' waar ze cum laude is afgestudeerd.

Remko Harms. Tijdens zijn studieperiode werkte Remko mee aan producties als Maxima de Musical, de musical ‘Rent’, ‘Into the woods’ en ‘Sweeney Todd’. Na zijn studie werd hij gecast voor de rol van Jonathan in de musical ‘Doornroosje’ van studio 100. In 2004 stond Remko in ‘Jeans 14’ en een jaar later in ‘Jeans 15’. In 2006 speelde Remko de rol van Rattenvanger in de prachtige musical ‘Rembrandt’.
Afgelopen seizoen was Remko gecast voor de in de Nederland meest bekende musical ‘Les Misérables’. Naast zijn ensembleplek waarin hij de rol van Feuilly vertolkte, was Remko ook de understudy voor de rol van ´Marius’
Dit jaar verschijnt Remko’s eerste album: Can’t wait. Hierop een prachtige verzameling speciaal voor Remko geschreven songs waarbij de reikwijdte van zijn stem op indrukwekkende wijze tot uitdrukking komt. Gasten op dit album zijn Nurlaila Karim en Cor Bakker.
Naast de genoemde onderdelen zijn een aantal elementen aan deze concerten opmerkelijk. Zo is de opstelling van het koor gedurende de avond steeds wisselend, wat een verrassend effect geeft aan het evenement en is aan de verlichting van het interieur grote zorg besteed.
Een aantal zeer lovende reacties na vorige concerten:
“Ontzettend bedankt voor de mooie avond zaterdag 5 juli!
Ik heb enorm genoten, kippenvelmomenten.
Wat een geweldig mooi optreden van Share samen met Jan Vayne.”
“5 juli was echt geweldig!! Ik heb echt genoten!! Een dikke 10 was het wel waard.
Zou gaaf zijn als er een keertje een cd uit kwam van Psalms & Hymns.”
“Afgelopen zaterdagavond genoten in Brouwershaven!
Alles klopte, prachtige liederen, fijne samenzang, goede begeleiding.
Prima entourage, en vooral, heel goed uitgevoerd. Complimenten!”

Adres:
Grote Kerk
Postcode:
4351 AV
Plaats:
Veere (Boek overnachting in Veere)
Dagje uit in Veere | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Concert en samenzang

Uitvoerenden:
Jan Vayne, Hans Bouma, Remko Harms, Nicoline van Doorn en koor Share olv Andre Pouwer

Entreeprijs volwassenen:
€ 22,50
Entreeprijs kinderen:
€ 11,50


Internetadres:
http://www.pulseconcerts.nl
Email adres:
gerda apenstaartje pulseconcerts.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Pulse Concerts.
Telefoon:
06 33136164

Kaarten:
kaartverkoop@pulseconcerts.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-05-13 20:38:20

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar