Christelijke Muziek & Concertagenda

Oranjeconcert door Duo Gavotte! Lemelerveld, Overijssel


Naam:
Oranjeconcert door Duo Gavotte!
Datum:
2 mei 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

‘Duo Gavotte’ met Martin Mans (orgel) en Noortje van Middelkoop (panfluit) op zaterdag 2 mei 2009 om 20.00 uur in de Willem Hendrik Zwart Hal te Lemelerveld.

Op zaterdag 2 mei 2009 om 20.00 uur zullen Martin Mans op het orgel en Noortje van Middelkoop op de panfluit een Oranjeconcert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.
Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld; ‘You raise me up’ van B.Graham/R.Lovland, Hornpipe van G.F. Händel, Arioso van J.S. Bach, een Ierse medley, Tritsch Tratsch Polka van
J. Strauss, een aantal Roemeense traditionals, een aantal orgelimprovisaties van M. Mans, etc.

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Reeds op jonge leeftijd werden zijn muzikale talenten opgemerkt. Op zevenjarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen, op elfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en op twaalfjarige leeftijd werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren schreef hij verschillende concoursen op zijn naam. Naar aanleiding hiervan gaf hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV-radio. Naast een gedegen orgelstudie volgde hij een opleiding koordirectie bij Pieter-Jan Leusink.
Per jaar geeft Martin Mans zo'n 150 concerten in binnen- en buitenland. Buitenlandse concertreizen voerden hem door geheel Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Binnen de landsgrenzen genieten zijn concertseries 'Tour langs monumentale orgels' en ''Verzoekconcerten in de Breepleinkerk' grote belangstelling. Regelmatig treed hij op voor radio en TV.
Naast zijn activiteiten als kerk- en concertorganist is hij ook een gewaardeerd begeleider van koren en solisten. Zo is hij begeleider van het beroemde Holland Boys Choir uit Elburg. Jaarlijks neemt hij bij dit koor de orgelpartij voor zijn rekening bij de Lessons and Carols en de zomerconcerten. Ook aan grote klassieke projecten als het Requiem van Fauré en de Bach-cantates verleende hij zijn medewerking.

Noortje van Middelkoop begon met panfluitlessen op de Regionale Muziekschool in Amersfoort. Noortje studeerde daarna aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. In 1996 behaalde zij haar eindexamen Docerend Musicus cum laude. In 1998 studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.
Noortje geeft als panfluitiste vele concerten samen met organisten en pianisten, zoals Martin Mans en Harm Hoeve. Daarnaast treedt zij regelmatig op met koren en werkte mee aan radio-, televisie-, DVD- en talloze CD-opnamen. Zij maakte vele concertreizen o.a. door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië. Meer informatie over Noortje vindt u op www.noortjevanmiddelkoop.nl

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op tel.nr.
0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks).

Adres:
Grensweg 17
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Oranjeconcert!

Uitvoerenden:
Martin Mans (orgel) & Noortje van Middelkoop (panfluit)!

Entreeprijs volwassenen:
€ 11,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-04-16 15:45:31

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar