Christelijke Muziek & Concertagenda

Johannes Passion - J.S.Bach Maastricht, Limburg


Naam:
Johannes Passion - J.S.Bach
Datum:
10 april 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

Onder de artistieke leiding van Ludo Claesen houdt Kamerkoor Maastricht een Maastrichtse traditie in ere met de Johannes Passion op Goede Vrijdag 10 april in de Sint Jan op het Vrijthof. Topvocalisten zijn weer aangetrokken voor de solistische invulling: Evangelist - Robert Luts, Christus - Frans Kokkelmans, sopraan - Sarah Peire, altus - Rob Cuppens, tenor - Laurens Alexander Wyns en bas - Jan Willem van der Hagen.

De Johannes Passion (BWV 245) van Johann Sebastian Bach is een muzikale vertelling van het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie naar Johannes. Bach schreef dit werk in 1724 in 3 maanden tijd en herschreef later delen omdat hij kritiek kreeg op het (te) uitbundige karakter van de muziek. De Johannes Passion wordt vaak vergeleken met de bekendere Matthäus Passion, die Bach enkele jaren later zou schrijven. In vergelijking met de Matthäus Passion, is de Johannes Passion muzikaal wat feller, maar tegelijkertijd ook ingetogener. Jezus komt meer over als een krachtige persoonlijkheid die een boodschap te vertellen heeft, dan als het trieste slachtoffer in de Matthäus Passion.

Om de intensiteit van Bach’s harmonieën te benadrukken laat Kamerkoor Maastricht zich begeleiden door een orkest in kamerbezetting: van elk instrument is er slechts één. Zo ligt de nadruk niet op de instrumenten, maar op de samenklank van de verschillende stemmen. In een zo groot mogelijke transparantie komt het muzikale bouwwerk zo het beste tot zijn recht.

Adres:
Vrijthof
Postcode:
6211LC
Plaats:
Maastricht (Boek overnachting in Maastricht)
Dagje uit in Maastricht | Activiteiten Limburg

Provincie:
Limburg

Thema:
Pasen
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Anders:
Goede Vrijdag

Uitvoerenden:
Solisten:

Evangelist - Robert Luts
Christus - Frans Kokkelmans
Sopraan - Sarah Peire
Altus - Rob Cuppens
Tenor - Laurens Alexander Wyns
Bas - Jan Willem van der Hagen

Continuo - Kris Wittevrongel

Entreeprijs volwassenen:
€ 19,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.kamerkoormaastricht.nl
Email adres:
info apenstaartje kamerkoormaastricht.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Maastricht.

Kaarten:
Uitbalie Maastricht

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-03-04 16:11:14

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar