Christelijke Muziek & Concertagenda

Miroir Zwolle, Overijssel


Naam:
Miroir
Datum:
22 maart 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16:00u - 17:30u
Omschrijving:

Miroir - Sacrale muziek gespiegeld aan het aardse. Grootse woorden voor een diepzinnig maar bovenal mooi programma. Met werken die niet heel bekend, maar wel heel toegankelijk zijn.

Het Huygens Vocaal Ensemble onder leiding van Hans Tijssen zal op zaterdag 21 maart 20.00u en zondag 22 maart 16.00u concerten verzorgen in respectievelijk de Bergkerk in Deventer en de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle. Het programma is opgebouwd rond nieuwe Franse muziek van onder meer Messiaen, Poulenc en Debussy. Telkens wordt een religieus koorwerk gespiegeld aan een wereldlijk stuk.
Ditmaal willen we ons programma niet op traditionele wijze aan het publiek uitleggen middels vertalingen en toelichting in een programmaboekje. In plaats daarvan maken we gebruik van acteurs die het publiek een ‘spiegel’ voorhouden om zo de diepere betekenis van de afzonderlijke composities en hun onderlinge samenhang duidelijk te maken. We willen op deze manier bij het publiek een actievere luisterhouding oproepen. In de komende uitvoeringen zullen vooral de teksten centraal staan. Er is dan ook voor een benadering gekozen waarbij het koor minder op de voorgrond treedt dan gebruikelijk; het levert als het ware de achtergrondmuziek bij een film.

Adres:
OLV Basiliek (Peperbus)
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Internetadres:
http://www.huygensmusic.nl
Email adres:
info apenstaartje huygensmusic.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Huygens Vocaal Ensemble.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-02-25 15:03:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar