Christelijke Muziek & Concertagenda

Benefietcconcert Dordt College Concert Choir en Greijdanus Koor Zwolle, Overijssel


Naam:
Benefietcconcert Dordt College Concert Choir en Greijdanus Koor
Datum:
18 mei 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 22:00u

Omschrijving:

Op maandagavond 18 mei 2009 geeft het Dordt College Concert Choir uit de Verenigde Staten op uitnodiging van de Gereformeerde Hogeschool een benefietconcert in de Plantagekerk te Zwolle. Het koor zal liederen uit verschillende genres ten gehore brengen, waaronder een aantal Afrikaanse stukken. Ook het koor van het Greijdanus College levert een muzikale bijdrage aan de avond.

De opbrengst van het benefietconcert komt ten goede aan een project van ZOA Vluchtelingenzorg in Liberia. Een twintig jaar durende burgeroorlog heeft van Liberia, ooit één van de rijkste Afrikaanse landen, een puinhoop gemaakt. Het project van ZOA richt zich in het bijzonder op de renovatie van Bensonville High School. Op deze plattelandsschool krijgen jongeren praktijklessen en leren zij een vak, waarmee ze hun land weer kunnen opbouwen.

Het Dordt College Concert Choir is al sinds 1955 muzikale ambassadeur van Dordt College. Het koor repeteert driemaal per week, staat onder leiding van professioneel musicus Benjamin Kornelis heeft binnen de eigen landsgrenzen een uitstekende reputatie. Als partnerschool van Dordt College nodigde de Gereformeerde Hogeschool het koor uit om een optreden te verzorgen in Zwolle als onderdeel van de groeiende internationale samenwerking tussen de twee instellingen. We verwelkomen u graag als luisteraar!

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop. Maak het totaalbedrag van uw bestelling over op het bankrekeningnummer1266.64.528, t.n.v. A.J. van Erk inzake Contrast o.v.v. concert, het aantal personen voltarief en het aantal personen kortingstarief. De kaarten liggen op de avond zelf voor u klaar bij de ingang van de kerk.

Voor meer informatie kunt u op woensdag en donderdag tijdens kantooruren bellen naar Bureau Buitenland, Gereformeerde Hogeschool, tel. 038-4255542 of mailen naar bureaubuitenland@gh-gpc.nl.

Adres:
Ter Pelkwijkpark 17
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs volwassenen:
€ 7,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://homepages.dordt.edu/benk/concertchoir.htm
Email adres:
bureaubuitenland apenstaartje gh-gpc.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Dordt College Concert Choir olv dr. B. Kornelis.
Telefoon:
038-4255542

Kaarten:
Verkrijgbaar in Voorverkoop

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-02-17 12:47:50

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar