Christelijke Muziek & Concertagenda

Anderson & Zenith of Abolition Almkerk, Noord-Brabant


Naam:
Anderson & Zenith of Abolition
Datum:
28 maart 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 00:00u

Omschrijving:

Vol trots presenteren wij: Anderson!! Op zaterdag 28 maart is het zover en dan zullen ze De Pomp plat spelen! Ze stonden nog nooit eerder voor het pomppubliek, al speelde één van de leden wel met FC Zundapp op het Ten Years And Running Festival! In het voorprogramma zal Zenith of Abolition ons opwarmen voor een avondje muziek wat ons nog lang zal heugen! De entree is 7 euro en we zijn geopend vanaf 20:00. Om 21:00 zal Zenith of Abolition aftrappen, na een korte pauze neemt Anderson het stokje over.

Anderson

Om het geheugen even op te frissen: ANDERSON is een Nederlands indiepopduo, bestaand uit Bas van Nienes en Jeroen van der Werken. Hun debuutplaat we radio anderson werd in 2005 uitgebracht door platenlabel Volkoren. De mix van singer-songwriterpop en subtiele elektronica werd lovend ontvangen, niet alleen in Nederland, maar door heel Europa en zelfs in Japan, waar de plaat werd uitgebracht door Thistime Records. Succesvolle tournees door west-Europa, Amerika en Japan volgden.

Ze brachten onlangs hun tweede plaat uit 'It Runs In The Family'. Met dat album heeft het duo hun horizon muzikaal verbreed. Zwaardere beats, synths en onweerstaanbare eighties grooves. Met dat nieuwe album touren ze weer rond en zo stonden ze afgelopen zomer op het Xnoizz Flevo Festival. We zijn blij dat we ze geboekt hebben en we hadden geluk want ze precies op tijd terug van hun tour in Amerika!

Zenith of Abolition

Het begin van Zenith of Abolition ligt in het jaar 2006. In september om precies te zijn. 3 broers en een goede vriend hadden plannen om een band te starten. Die band is uiteindelijk werkelijkheid geworden. De band zelf bestaat uit Erik, Marty, Ray en Robert. Zij hebben hoop op een wereld zonder armoede, onrecht, disfunctionele relaties en ongelijkheid en uiten dat in hun muziek. Die is ook een hulde richting de Abolitionisten die dapper tegen slavernij vochten in de jaren 1700 tot 1800 en die strijd ook gewonnen hebben.

In januari 2007 heeft de band een demo (4 songs) opgenomen, genaamd "Unfinished Tales of the Abolition". Aan het einde van het jaar hebben ze hun debuutalbum opgenomen: "The Villain, The Victim, The Tragedy", een album met 12 nummers waarin je diverse stijlen rockmuziek te horen krijgt. De band zegt beïnvloed te zijn door bands als Blindside, Deftones, U2 & Muse!

Adres:
Sportlaan 7
Postcode:
4286ES
Plaats:
Almkerk (Boek overnachting in Almkerk)
Dagje uit in Almkerk | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Rock (meer rockconcerten)
Uitvoering:
Band
Doelgroep:
Jongeren


Entreeprijs:
€ 7,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.depomp.com
Email adres:
contact apenstaartje depomp.com
Meer concerten:
Alle concerten van Anderson & Zenith of Abolition.
Telefoon:
0629340114

Kaarten:
verkrijgbaar aan de deur

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-02-12 19:56:47

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar