Christelijke Muziek & Concertagenda

'Pure Delight' met orgel en vleugel! Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Pure Delight' met orgel en vleugel!
Datum:
28 februari 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 28 februari 2009 om 20.00 uur zullen Ronald Knol (orgel) en Harold Kooij (vleugel) een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Deze twee artiesten hebben nog niet eerder opgetreden in de Willem Hendrik Zwart Hal. Het thema is ‘Pure Delight’.
Het wordt een interessant concert met een zeer afwisselend programma waarin diverse muziekstijlen de revue zullen passeren. Zo worden o.a. de volgende stukken ten gehore gebracht: ‘Memory’, ‘Margeritha/De Speeltuin’, ‘He shall feed his flock’, ‘Luna’, ‘Pure Delight’, ‘Trumpet Voluntry’, etc.

Ronald Knol ( 1963): Op acht jarige leeftijd zei ik tegen mijn ouders: “Doe mij maar een orgel, dan hoef ik nooit geen eten meer”. Gelukkig gingen mij ouders alleen op het eerste voorstel in en een oud traporgel deed zijn intrede in huize Knol. Nog nooit had ik orgel gespeeld en zomaar speelde ik allerlei psalmen en gezangen in de meeste uiteenlopende toonsoorten, zo bleek later. Drie jaar heb ik orgelles gehad maar al gauw begon ik te improviseren op bekende liederen en bleek dat ik niet de geschikte persoon om orgelles te volgen.
In 1977 ben ik lid geworden van gospelgroep “Onze Opdracht”uit Dwingeloo. In totaal ben ik 22 jaar lid geweest van dit koor waarvan 8 jaar als dirigent/organist. In die periode heb ik ook veel muziek gecomponeerd voor de groep. In 1998 hebben we zelfs een musical vele malen opgevoerd, die helemaal bestond uit eigen nummers.
In 1983 ben ik benoemd als vaste organist van de Geref. Kerk te Nijensleek wat ik 16 jaar lang gedaan heb. Kort na mijn benoeming als organist in Nijensleek werd ik reserveorganist van de Geref. Kerk te Dwingeloo. In 1992 werd ik benoemd als vaste organist in de Geref. Kerk te Steenwijk. Daar ben ik 12 jaar in dienst geweest. Nu ben al weer vele jaren vaste organist in mijn woonplaats Dwingeloo. In juni 2008 zal het 25 jaar geleden zijn, dat ik als kerkorganist ben begonnen.
In 1998 ben ik vaste begeleider geworden bij het Chr. mannenkoor Steenwijk, een groot koor met 75 leden. Tijdens een kerkdienst in Steenwijk waar ik organist was, begeleidde pianist Harold Kooij een koor. Wij hadden elkaar nog nooit ontmoet. Tijdens de collecte speelde ik een lied en Harold speelde mee. Het samen spelen ging als vanzelf alsof we dit al jaren samen deden, heel wonderlijk. Harold is sinds 1990 vaste pianist bij het Chr. mannenkoor Steenwijk. Wij spelen vaak samen tijdens kerkdiensten,concerten ,rouw- en trouwdiensten, ook los van het mannenkoor Steenwijk. Samen hebben wij twee CD’s geproduceerd namelijk Blessed Assurance ( naar het lied Volle Verzekering) en Pure Delight ( naar Gez 290; Er is een land van louter licht). Onze wijze van improviseren sluit naadloos bij elkaar aan.
Ik speel tijdens veel zangdiensten in de wijde regio zoals: Assen, Hoogeveen, Beilen, Urk, Nunspeet, Voorthuizen, Epe, Oldeholtpade, Tollebeek, Berghuizen, Diever en Nijensleek . Daarnaast heb ik meegewerkt aan verschillende CD opnames van koren.
Ook ben ik nauw betrokken als organist en PR-man bij de Zomerzangavonden in de Geref. Kerk te Dwingeloo.

Harold Kooij: Veelvuldig musiceren in huize Kooij met broer, ouders en zussen; van zang tot gitaar; blaasinstrument en orgel&piano. Daar ik van kerkelijke huize ben waren de eerste optredens in een kleine kerk met een kinderkoor waar ik van jongs af aan de begeleiding voor mijn rekening nam.
De eerste orgellessen kreeg ik van mij oudere broer Bert, en bracht mij de akkoorden bij. Al snel wilde ik meer, en mocht lessen volgen bij een docent. Daar ben ik in totaal van mijn 8e tot mijn 14e op orgelles geweest. Toen sloeg mijn muzikale vonk over naar het instrument piano, en werd verliefd op de speelmogelijkheden die dit instrument biedt.
Pianolessen was iets heel anders dan orgel, en wilde mij de technieken eigen maken.
Veel improviseren op bestaande voorgeschreven muziek was veelal een doorn in het oog van mijn toenmalige docent, mijnheer Albert de Vries, aan wie ik warme herinneringen koester vanwege zijn bijzondere persoonlijkheid en muzikale gaven. Veel respect heb ik voor hem gekregen.
Op een gegeven moment ben ik zelfstudie gaan doen, door veel te luisteren en samen te musiceren met anderen, en op muziekschrift stellen van wat ik hoorde, of bedacht.
In die periode bleek dat er een voorliefde voor jazz ontstond; iets wat van huis uit niet meegegeven was.
Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik les gehad in muziektheorie- en geschiedenis en daar ook het diploma voor behaald heb.
Vanaf mij 18e jaar begon de belangstelling van derden voor mijn pianospel. Zo werd ik vaste begeleider van Chr.mannenkoor Steenwijk, waar later Ronald Knol ook vaste organist van werd. Hier zijn geweldige muzikale dingen uit voortgekomen, waaronder mijn vriendschap met Ronald en de daaruit voortvloeiende muzikale activiteiten in de vorm van concerten; cd-opnamen; radio-optreden; een platencontract.
Veel koren en solisten heb ik begeleid, en zo is ook ieder optreden uniek te noemen, want er is geen concert gelijk.

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op tel.nr.
0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 12,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Pure Delight' met orgel en vleugel!

Uitvoerenden:
Ronald Knol (orgel) en Harold Kooij (vleugel)!

Entreeprijs volwassenen:
€ 12,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-02-02 15:23:22

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar