Christelijke Muziek & Concertagenda

'Winter Romantiek' Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Winter Romantiek'
Datum:
31 januari 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - u
Omschrijving:

Op zaterdag 31 januari 2009 om 15.00 uur zullen Peter Wildeman (orgel) en Duo Friends: Gerlinda van den Berg (panfluit/vleugel) en Corrie Wielink (viool) een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld.
Deze drie artiesten hebben nog niet eerder opgetreden in de Willem Hendrik Zwart Hal.
Het thema is ‘Winter Romantiek’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma. Zo worden o.a. de volgende stukken ten gehore gebracht: Mozart medley van W.A. Mozart, Vocalise van S. Rachmaninov, Largo uit ‘De Winter van Vivaldi’ van A. Vivaldi, Moonlight Sonata van L. van Beethoven, etc. Ook staat er een orgelimprovisatie en een vleugelsolo op het programma.

Duo Friends: De oorsprong van dit bekende muziekmakende duo ligt op de middelbare school, de Jacobus Fruytier te Uddel. Tijdens de repetities van het schoolorkest en door dezelfde interesses hebben Corrie en Gerlinda elkaar leren kennen en elkaar daarna niet meer uit het oog verloren. In het millenniumjaar is de eerste CD van dit duo opgenomen in de prachtige kerk te Wouw, in samenwerking met de organist Peter Wildeman. Deze CD sloeg zo goed aan dat het niet bij deze CD is gebleven, Friends 2,3 en Friends & Orkest volgden daarna. Ook heeft het Duo een bijzondere kerst CD opgenomen met als titel Friends Christmas. Uniek aan deze CD is dat het Duo gebruik maakt van verschillende instrumenten.

Daarnaast verzorgt het duo optredens met medewerking van Peter Wildeman of andere musici, door het gehele land. Ook worden zij veel gevraagd om koren te begeleiden. In de afgelopen jaren hebben zij hun medewerking verleend aan diverse concertreizen naar het buitenland. Voor meer informatie over dit duo verwijzen we u graag naar www.duofriends.nl.

Peter Wildeman, geboren in 1972 te Lisse, volgde zijn eerste orgellessen bij Leen Schippers.
Al spoedig werd zijn talent ontdekt en dat leidde - op zeer jeugdige leeftijd - tot een aanstelling bij diverse koren, o.a. bij het bekende jeugd- en meisjeskoor 'De Jonge Lofstem' uit Lisse. Na een uitgebreide sollicitatie (met 6 sollicitanten) werd hij unaniem door de V.O.G.G. voorgedragen om organist te worden in de Gereformeerde Gemeente te Lisse. Daar werd hij organist op een 3-klaviers Slooff-orgel. Wegens zijn verhuizing naar Zeeland vervult hij momenteel de functie als gast-organist in de Gereformeerde Gemeente te Burgh-Haamstede.

Na gedegen piano-lessen bij Nan de Kock, zanglessen bij o.a. Jules Schaap en koordirectie bij Cees het Jonk, vervolgde Peter zijn studie op het Schumann-Akademie (HBO-muziekvakopleiding) te Amsterdam. Dankzij deze opleiding componeerde hij vele koorwerken, orkestwerken en orgelbewerkingen

Na zijn succesvolle meao-opleiding is Peter direct full-time de muziek ingegaan. Via zijn bedrijf Interclassic Music geeft hij al zijn geluidsdragers uit (CD's, DVD's en bladmuziek). Maar dit bedrijf geeft ook kwalitatief hoogstaande producten uit van andere gerenommeerde musici. Te denken valt aan het schitterende strijkorkest CON MOTO van Huib Kranendonk. Het bekende Duo Friends, Danielle van Laar, de Gouden Trompetten, en ook vele bekende koren en solisten. Peter is dirigent pur sang. Hij dirigeert vele bekende koren. Met diverse koren is hij 'on tour' geweest in het buitenland: Noord-Amerika, Engeland, Schotland, Israel, Jordanie, Duitsland, Belgie en Frankrijk en komende jaar Zuid-Afrika. Als organist geeft hij jaarlijks een tour door Canada en USA. Jaarlijks geeft hij in Nederland zeer vele concerten.

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op tel.nr.
0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 13,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

Adres:
Grensweg
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Winter Romantiek'

Uitvoerenden:
Peter Wildeman (orgel/vleugel) samen met Duo Friends bestaande uit Gerlinda van den Berg (panfluit/vleugel)en Corrie Wielink (viool)!

Entreeprijs volwassenen:
€ 13,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-01-19 14:42:05

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar