Christelijke Muziek & Concertagenda

De Engel Oosterbeek, Gelderland


Naam:
De Engel
Datum:
14 februari 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

De Engel

Engelen: bestaan ze? Zijn het ouderwetse gloriazangers, hoog boven ons verheven, of kunnen we ze midden op straat ontmoeten? Zit er eentje beschermend op onze schouders? Of je nu in ze gelooft of niet, engelen zijn hot.

Vandaag de dag komen we engelen overal tegen: in songteksten, films, reclamespotjes en boeken. Vanwaar deze belangstelling opeens voor engelen? Is het alleen een kwestie van entertainment en commercie? Van lol en geld? Of moeten we misschien dieper graven?

Wellicht zit er meer achter en zegt het ook iets over de hedendaagse westerse cultuur, over hoe wij kijken naar de wereld en naar onszelf.

In de voorstelling ‘De Engel’ blijft Carmina Ludens zichzelf: evocatief in haar muziek, spiritueel in haar intentie en ook nu gebruik makend van sobere maar suggestieve mise en scène, kleding en licht. Het muzikaal repertoire is afwisselend en kleurrijk. Er worden composities uitgevoerd van o.a. Praetorius, Tchaikovsky, Schütz, Kodaly, Bach, Gallus, Ramirez en Brigde en er klinken vele talen, waaronder Hongaars, Slavisch, Hebreeuws, Latijn, Grieks, Spaans en Duits.
Een programma over engelen in het groot en engelen in het klein, engelen in den hoge en engelen heel dichtbij. Hemels geluid en mensenstem.

“Wirst Du für mich, werd Ich für Dich der Engel sein” -Wilhelm Willms

Adres:
Utrechtseweg 131,
Plaats:
Oosterbeek (Boek overnachting in Oosterbeek)
Dagje uit in Oosterbeek | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
spiritueel

Uitvoerenden:
carmina ludens olv Hein Vrijdag

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt

Internetadres:
http://www.carminaludens.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Carmina Ludens.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2009-01-14 23:13:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar