Christelijke Muziek & Concertagenda

Nieuwjaarsconcert 'Royal Music 2009 In' Lemelerveld, Overijssel


Naam:
Nieuwjaarsconcert 'Royal Music 2009 In'
Datum:
10 januari 2009

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - u
Omschrijving:

Op zaterdag 10 januari 2009 om 15.00 uur zullen Wim Magré op het orgel en Daniëlle van Laar op de dwarsfluit een Nieuwjaarsconcert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Royal Music 2009 In’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld in de combinatie orgel met dwarsfluit:
‘Nooit meer nacht’ van L.v.Beethoven, ‘Morning Mood’ van E. Grieg, uit Sonate in g-klein; Andante-Allegro van J.S. Bach, ‘Vivace’ (uit “Eine kleine Nachtmusik”) van W.A. Mozart, Meditation van C. Gounod, ‘Stay with me till the morning’ van W.A. Mozart, etc. Ook zal Wim enkele orgelsoli ten gehore brengen zoals o.a. Andante (uit Orgelconcert no. 1) van G.F. Händel, Prelude in Classic Style van G. Young, Variations on the Russian Hymne van W.E. Thayer, etc.

Daniëlle van Laar, geboren op 29 november 1971 in IJmuiden, begon op 12-jarige leeftijd met het bespelen van de dwarsfluit.
In 1989 kreeg zij les aan de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium bij Jacques Zoon (voormalig solofluitist van het Concertgebouworkest). Daarna studeerde zij aan het Brabants Conservatorium bij Hanni Barendrecht en behaalde in 1995 haar diploma voor docerend musicus. Zij zette haar studie voort bij de bekende fluitist Raymond Delnoye en behaalde in mei 1997 met glans het diploma voor uitvoerend musicus.
Zij volgde cursussen bij Gaby Pas-van Riet, Annette von Stackelberg en Emily Beynon.
Regelmatig verleent zij haar solistische medewerking bij concerten en CD-opnamen. Met de organist Peter Wildeman maakte zij diverse solo CD’s.
Samen met de gitarist, Emiel van Dijk, vormt zij Duo Ibert.
Naast haar werk als fluitiste is zij als docente en dirigente verbonden aan de Zangschool Zuid-Holland.

Wim Magré werd geboren in 1962 geboren te Doornspijk. Zijn eerste muzieklessen ontving hij aan de muziekschool. Daarna studeerde hij orgel bij Willem Hendrik Zwart, organist van de Bovenkerk te Kampen. Verder bekwaamde hij zich aan het Zwols Conservatorium waar hij hoofdvak orgel studeerde bij Dorthy de Rooy.

Als organist is Wim Magré verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Doornspijk en de Alle dagkerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) te Amsterdam.

Hij maakte een zevental orgel-CD’s op bekende Nederlandse orgels. Verder werkte hij mee aan een aantal orgel-DVD’s. Wim maakte een zestal tournee’s naar de VS en Canada. Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe. Regelmatig is hij te horen in het land op orgelconcerten en als begeleider bij koorconcerten.

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op tel.nr.
0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 11,00 p.p. incl. koffie/thee met een koek en een drankje en hapje na afloop. De champagne staat klaar!

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Nieuwjaarsconcert!

Uitvoerenden:
Wim Magré (orgel) en Daniëlle van Laar (dwarsfluit)

Entreeprijs volwassenen:
€ 11,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-12-19 14:21:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar