Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert PenLight Vocaal Ensemble Kampen Thema: "Healing" Kampen, Overijssel


Naam:
Concert PenLight Vocaal Ensemble Kampen Thema: "Healing"
Datum:
12 december 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21.45u
PenLight heeft als gemengd dubbelkwartet in de afgelopen 11 jaar ondermeer bekendheid gekregen door de “hartverwarmende” songs van Tom Parker en “The New London Chorale”. De naam PenLight is zelfs hierdoor ontstaan. Parker ( = Pen) en licht (=Light) klassiek en met het idee dat we ons zelf en anderen een beetje energie mee willen geven. In de afgelopen 11 jaar zijn vrijwel alle koorbewerkingen van deze componist/arrangeur Tom Parker uitgevoerd. Uitgangspunt en de opzet van Tom Parker is de muziek voor de jongere generaties toegankelijker te maken. Dat hem dit gelukt is, heeft het verleden wel bewezen. Miljoenen verkochte LP’s en CD’s zijn daar het bewijs van. Grote en mogelijk de meeste bekendheid heeft Tom Parker gekregen door o.a. de vertolking van de Messiah van G.F. Händel tot de “The Young Messiah” . Deze is dan ook op het Lustrumconcert van PenLight op 24 nov. a.s. 2007 uitgevoerd en op DVD uitgebracht en nog verkrijgbaar. De kern van “The Young Messiah” is voor PenLight tevens het vertrekpunt voor alle andere songs van andere bekende componisten, hetzij klassiek, modern of gospel. Uitgangspunt van PenLight is, dat zij u telkens meenemen op de wolken van muziek, zang en tekst, zodat er voor een ieder wel een boodschap in te vinden is. Hierdoor is het repertoire bijzonder geschikt voor medewerking aan; Concerten, Kerkdiensten, Evenementen, Huwelijksinzegeningen, etc. PenLight zult u dan ook altijd in de wijde omgeving van Kampen kunnen beluisteren. Evenals op de drie Cd’s en de DVD die zijn uitgebracht.
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

PenLight Vocaal Ensemble klaar voor jaarlijks concert

Kampen. Vrijdagavond 12 dec. geeft PenLight Vocaal Ensemble haar jaarlijks concert in de Buitenkerk te Kampen. Er is gekozen voor het thema ‘Healing’ wat niet minder betekent dan ‘Genezing’. Dit heeft men binnen PenLight afgelopen jaar ervaren, na een periode van afscheid, ziekte en rouw bij en met verschillende leden van PenLight.
PenLight Vocaal Ensemble heeft het afgelopen jaar een metamorfose ondergaan, door de wisseling van drie zanger(s)/- essen en de dirigent. Zingen in een gemengd dubbelkwartet eist veel. Je moet er altijd zijn en dat legt een zekere druk op je. Wanneer er één een concert of optreden niet kan bijwonen, kan PenLight zich al niet meer presenteren als een gemengd dubbelkwartet. PenLight was dan ook zeer content, dat binnen enkele weken de plaatsen van de vertrekkende leden weer waren ingevuld door nieuwe zeer gemotiveerde zanger(s)/- essen. Ook dirigent Henk van de Wetering, moest stoppen vanwege zijn overvolle agenda. Wim Verweij , die als dirigent al eerder voor PenLight had gestaan en PenLight nog altijd in zich mee droeg, zei graag ja, toen hij weer werd benaderd. Waarom? “Het voelt als een stukje thuis: vertrouwd, een warme sfeer en een solide basis. Ik heb er alle vertrouwen in.” Zingen bij PenLight is bezieling en emotie. Indien er bij één of meerdere leden zich iets voor doet van: afscheid, ziekte en rouw, dan beleeft dat een ieder binnen PenLight. Indien je mede door samen te zingen er doorheen komt, is het niet verwonderlijk dat het thema voor dit concert: ‘Healing’, is geboren. Vele songs die PenLight tijdens het concert zal brengen getuigen hiervan, zoals; o.a. “You Raise Me Up’ tot ‘That’s What Friends Are For’. Daarnaast uiteraard weer diverse ‘Tom Parker Songs’. Maar ook, verschillende Advent- en Kerstsongs, vallen weer te beluisteren zoals o.a.: ‘O Holy Night’,‘ Baruch’ (Gezegend Hij die komt in de naam van de Heer) en een medley uit ‘ The Young Messiah’.
PenLight zal instrumentaal worden begeleid door o.a. Wim Kanis; vleugel, Wim Verweij; synthesizer, Tino Duchateau; gitaar. Jan Bertil Pool; basgitaar
Toegangsprijs: voorverkoop 8 euro en ‘s avonds aan de kerk 10 euro. Het concert begint om 20.00 uur. Kerk open: 19.15 uur. Voorverkoopadressen in Kampen: VVV Oudestraat; Fa. Goossen (Penningkruid, Lovinkstraat en Oudestraat); Voorverkoop IJsselmuiden: Schutte Kantoorboekhandel (Markeresplein).
Reservering bij secretaris Klaas Kanis, telefoon; 038-3317220 of via E-mail kkanis@hetnet.nl
Zie voor meer informatie ook de website; www.penlight.nl

Adres:
O.L.V.-of Buitenkerk, Buiten Nieuwstraat 95
Postcode:
8261 AS
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Wim Kanis piano
Wim Verweij keyboard
Tino Duchateau elektrische gitaar
Jan Bertil Pool basgitaar

Muzikale leiding: Wim Verweij

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.penlight.nl
Meer concerten:
Alle concerten van PenLight Vocaal Ensemble.
Telefoon:
038-3317220

Kaarten:
voorverkoop of via resrevering € 8,00

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-12-04 13:13:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar