Christelijke Muziek & Concertagenda

Capella Sint-Petersburg Amsterdam, Noord-Holland


Naam:
Capella Sint-Petersburg
Datum:
22 december 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Capella Sint-Petersburg - gemengd a capella koor

Dit fantastische koor o.l.v. Vladislav Chernushenko (het oudste van Rusland; opgericht in 1479) oogstte veel bijval in de grote concertzalen in Nederland. Het koor heeft een inmiddels een vaste schare liefhebbers opgebouwd in de afgelopen jaren en maakt dit jaar in december een tournee van 19 t/m 27 december en Nederland en België.

Artistiek erfgenaam van de keizerlijke hofkapel
Hoewel de basis van het koor in de 15e eeuw in Moskou ligt, zijnde de voormalig keizerlijke hofkapel, heeft het koor zijn tegenwoordige naam te danken aan Sint-Petersburg. In 1703 zong het koor namelijk ter gelegenheid van de stichting van de nieuwe stad Sint-Petersburg en werd de Academie in deze stad de nieuwe thuisbasis van het koor. Het gebouw van de Academie Capella Sint-Petersburg staat tegenover de Hermitage. Reeds in 1717 maakte het ensemble zijn eerste tournee en begeleidde het koor Peter de Grote tijdens zijn reizen naar Polen, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Vele tournees volgden … Tijdens deze tournee staan op het programma van Capella Sint-Petersburg naast verschillende religieuze composities ook bewerkingen van volksmuziek.
In 1974 werd Vladislav Chernushenko, voormalige student van de Academie de nieuwe kapelmeester. Sinds hij de leiding heeft genomen maakt het koor regelmatig buitenlandse tournees en zijn er ook vele cd-opnamen gemaakt van Russisch-orthodoxe muziek.

De pers over Capella Sint-Petersburg:
Wat door het hele concert een overrompelende indruk maakt is de totaal andere sfeer van klankkleur, timbre, zangtechniek (…) Leidsch Dagblad

‘Koor van Russische hypnotiseurs’ en ‘Verbluffend staaltje Russische Koorcultuur’ de Volkskrant

‘(…) een ongekunstelde serene klank’ Haarlems Dagblad

INDRUKWEKKENDE VERFIJNING BIJ CAPELLA ST. PETERSBURG
‘Het koor leek slechts één stem te bezitten en te ademen en te fraseren als een enkel lichaam. Ook de solobijdragen – waaronder een spitse sopraan en een kelderdiepe bas – imponeerden’ Leeuwarder Courant

Adres:
Concertgebouw
Plaats:
Amsterdam (Boek overnachting in Amsterdam)
Dagje uit in Amsterdam | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 28,50


Internetadres:
http://www.concertgebouw.nl
Email adres:
supierz apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Capella Sint-Petersburg.
Telefoon:
020 671 83 45


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-12-02 17:41:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar