Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Loppersum, Groningen


Naam:
Kerstconcert
Datum:
20 december 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - -u
Omschrijving:

Kerstconcert door Collegium Musicum Loppersum op zaterdag 20 december.

Koorwerken van Joh. Seb. Bach in de Petrus en Pauluskerk te Loppersum.

Twee kerstcantates ‘Christen, ätzet diesen Tag’ (Cantate BWV 63) en en ‘Nun komm, der Heiden Heiland’ (Cantate BWV 61) staan op het concertprogramma van het Collegium Musicum a.s. zaterdag 20 december. Ze zijn geschreven voor resp. Advent en Kerst en worden gezongen door het koor van het Collegium Musicum.
Daarnaast wordt Bach’s Lutherse mis in G-dur uitgevoerd.
Aan dit feestelijk Kerstconcertprogramma werken mee de sopraan,Mette Rooseboom,de alt Femke de Boer, de tenor Peter Paul Houtmortels en de bas Hans de Vries. Een professioneel orkest draagt zorg voor de begeleiding van de koorwerken. De dirigent is Jelke Hamersma.


Het kerstconcert in Loppersum is intussen een, wat de dirigent betreft, traditionele afsluiting van het concertjaar. Met wisselende ensembles heeft hij al vele jaren met enige regelmaat deze concerten verzorgd voor een groot aantal bezoekers.
Het kerstconcert op 20 december a.s. begint om 20.00 uur. Vanaf 19.00 uur is de kerk open. Dan is er een kopje koffie. In de pauze en na afloop kunnen de concertgangers genieten van een hapje en een glaasje Glühwein.
Kaarten à € 17,50 zijn te verkrijgen bij ‘Uw Eigen Drogist’ in Loppersum of via telefoonnummer 0595-422080.

Adres:
Kerkpad 1
Postcode:
9919 HG
Plaats:
Loppersum (Boek overnachting in Loppersum)
Dagje uit in Loppersum | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
sopraan,Mette Rooseboom,de alt Femke de Boer, de tenor Peter Paul Houtmortels en de bas Hans de Vries. Een professioneel orkest draagt zorg voor de begeleiding van de koorwerken. De dirigent is Jelke Hamersma.

Entreeprijs:
€ 17,50


Meer concerten:
Alle concerten van Collegium Musicum Loppersum.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-11-30 20:44:06

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar