Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Joy for People Gospelchoir Uithuizermeeden, Groningen


Naam:
Kerstconcert Joy for People Gospelchoir
Datum:
14 december 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:45u
Omschrijving:

Joy for People Gospel Choir brengt kerstprogramma "New Life"

Zoals ieder jaar verzorgt Joy for People Gospel Choir uit Dokkum in de maand december een reeks kerstconcerten. Dit jaar is het thema "New Life": nieuw leven. Voor Joy for People staat kerst in het teken van de geboorte van Jezus, die de mensheid perspectief op een nieuw leven geeft. Het nieuwe leven staat symbool voor een nieuw begin met God. Hij wil er zijn voor iedereen, wie je ook bent en wat je ook doet.

Wederom presenteert Joy for People in het kerstprogramma een nummer dat ontstaan is uit de samenwerking tussen toetsenist Oebele Kooy (tekst) en dirigent Wilco Kloosterman (muziek). Om alvast in de stemming te komen kunt u dit nummer, dat de titel “New Light” kreeg, downloaden van de website van Joy for People: www.joyforpeople.nl. Hier kunt u ook de zelf geschreven nummers van vorig jaar vinden. Joy for People is er trots op dat het nummer “Spread out His love” inmiddels wordt uitgegeven bij GMC Choral Music in Dordrecht.

Traditiegetrouw zal er tijdens het kerstprogramma geld ingezameld worden voor een goed doel. Het doel dat gekozen is sluit prachtig aan op het thema 'New Life'. Stichting De Vrolijkheid geeft extra aandacht aan kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Een op de drie vluchtelingen die naar Nederland komt is jonger dan achttien jaar. Deze jonge vluchtelingen zijn afkomstig uit landen waar geweld en onderdrukking tot het dagelijks leven horen. Ze hebben indringende ervaringen achter de rug. Ze hebben hun vertrouwde leven en omgeving achter zich moeten laten. Hun bestaan in Nederland blijft vaak nog jarenlang uiterst onzeker. Voor deze kinderen en jongeren organiseert de Vrolijkheid samen met bewoners in de AZC’s creatieve activiteiten. Kunst is het instrument dat gegeven wordt. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om het verhaal van de kinderen vorm te geven. Om zelfvertrouwen en talent te ontwikkelen. Om even kind te kunnen zijn. Eigenlijk … een stukje "new life". Meer informatie over deze stichting is te vinden op www.devrolijkheid.nl.

Adres:
PKN gebouw Oude Dijksterweg 21
Plaats:
Uithuizermeeden (Boek overnachting in Uithuizermeeden)
Dagje uit in Uithuizermeeden | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
Gratis


Internetadres:
http://www.joyforpeople.nl
Email adres:
winiweidenaar apenstaartje hotmail.com
Meer concerten:
Alle concerten van Joy for People Gospelchoir.
Telefoon:
06-123 622 59


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-11-27 21:13:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar