Christelijke Muziek & Concertagenda

Leidse Cantorij geeft 35e Adventsconcert Leiden, Zuid-Holland


Naam:
Leidse Cantorij geeft 35e Adventsconcert
Datum:
21 december 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Het Adventsconcert van de Leidse Cantorij is al jaren een begip in Leiden en de wijde regio. Alle belangstellenden zijn welkom in een sfeervolle en behaaglijk verwarmde Hooglandse Kerk op zondag 21 december a.s. om 20.15 uur (kerk open 19.30 uur, toegang vrij, ingang Nieuwstraat). Glühwein na afloop!

Het Adventsconcert staat onder leiding van Hans Brons, dirigent. Theo Visser bespeelt de twee orgels van de Hooglandse Kerk. Hoboïst Han Kapaan treedt op als begeleider èn solist, en deed dat ook 35 jaar geleden al tijdens de eerste editie van het Adventsconcert. Ook Hans Brons was toen reeds present, als koorzanger.

De Leidse Cantorij presenteert dit jaar een keuze uit de mooiste advents- en kerstmuziek afkomstig uit de late bloeitijd van de polyfonie en de barok, uit Spanje en Duitsland. Daarnaast klinkt ook verrassende hedendaagse koormuziek uit het Verenigd Koninkrijk. Zo staan op het programma werken van De Victoria, Eccard, Hammerschmidt, en Bach, naast die van componisten als Howells, Leighton, Bednall en Rutter. Deze muziek wordt afgewisseld met orgel- en hobospel -- en natuurlijk zijn daar de traditionele kersthymnen waarbij het publiek van harte wordt uitgenodigd om mee te zingen.

Adres:
Hooglandse kerk
Plaats:
Leiden (Boek overnachting in Leiden)
Dagje uit in Leiden | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Advent
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.leidsecantorij.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Leidse Cantorij.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-11-21 23:03:23

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar