Christelijke Muziek & Concertagenda

'Adieu Herfst' met trompet! Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Adieu Herfst' met trompet!
Datum:
22 november 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 22 november 2008 om 20.00 uur zullen André van Vliet op het orgel en Arjan en Edith Post op de trompet een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Adieu Herfst’ met trompet. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.
Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld; ‘Concerto G-Dur’ van A. Vivaldi, ‘Lobet dem Herrn, mit Pauken und Zimblen’ van S. Karg-Elert, March in C van L.L. Wely, You raise me up van R. Lovland, Toccata van J. Grison, Last of the Mohicans van T. Jones/arr. A. Post, etc.

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij de bekende organist Herman van Vliet die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico van de Hooven, Jan Welmers en Jan Raas alwaar in 1991 het diploma werd behaald. Ondertussen bleven zijn activiteiten niet onopgemerkt en reist hij wekelijks het land door als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij in veel belangrijke orgelseries in Nederland maar ook daar buiten, speelde voor radio en TV en maakte vier solo-albums.
Deze CD’s die een zeer breed repertoire bevatten, werden opgenomen in de Evang. Lutherse Kerk te Den Haag, de Martinikerk te Bolsward en de Lebuïnuskerk te Deventer. Evenals op de CD’s pronken bij de concerten naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.

Als dirigent is André verbonden aan een aantal koren, waarmee enkele bijzondere projecten zijn uitgevoerd, o.a. “From Olivet to Calvary” van J. Maunder, “Love Transcending” van J.W. Peterson en de in Muziekcentrum Vredenburg uitgevoerde Cantate “The promise of Christmas” van Dan Burgess (een compositie voor koor, orkest en 4 solisten). Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten.

Het trompettistenechtpaar Arjan en Edith Post is een niet meer weg te denken muzikaal begrip geworden in Nederland. Arjan studeerde aan het Sweelinck-Conservatorium te Amsterdam, Edith
studeerde aan het Conservatorium te Zwolle. Beide trompettisten zijn afgestudeerd met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus.
Arjan en Edith werken solistisch met bekende organisten en pianisten en treden veel op tijdens koorconcerten, cd- en tv-opnames, o.a. bij de EO-tv in Nederland Zingt. Er zijn inmiddels een aantal solo-cd’s verschenen waarvan één in samenwerking met Sander van Marion, met geestelijk repertoire en recentelijk, “Concerto”, een cd met bekende licht klassieke melodieën.

Arjan remplaceerde o.a. in het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Ballet Orkest en diverse musicalproducties waaronder The Phantom of the Opera. Edith speelde regelmatig in het Radio Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Momenteel geeft zij trompetles bij een muziekvereniging en is zij dirigent van een aantal koren.

Beiden spelen ze in The Imperial Brass; een 4-tal ensembles dat optreedt bij bedrijfsevenementen en medewerking verleent aan concerten.
Sinds kort is het duo ook op internet te vinden: www.aemuziek.nl

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op tel.nr.
0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 11,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Adieu Herfst' met trompet!

Uitvoerenden:
André van Vliet (orgel) met Arjan & Edith Post (trompet).

Entreeprijs volwassenen:
€ 11,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-11-04 14:33:02

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar