Christelijke Muziek & Concertagenda

Vensters; beeld en muziek Utrecht, Utrecht


Naam:
Vensters; beeld en muziek
Datum:
22 november 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 22:00u
Omschrijving:

Beeld en muziek komen prachtig samen in het programma ‘Vensters’ dat het Monteverdi Kamerkoor Utrecht o.l.v. haar vaste dirigent Wilko Brouwers verzorgt in samenwerking met organist Ton van Eck, trompettiste Mariëlle Streun en beeldend kunstenaar Ruud Bartlema.
De glas-in- loodramen van de synagoge van het Hassadaziekenhuis in Jeruzalem gemaakt door Marc Chagall worden geprojecteerd in combinatie met kleurvlakken op basis waarvan de diverse composities zijn gekozen.
De vierdelige cyclus ‘Okna’ (Vensters) voor trompet en orgel van de vorig jaar overleden Tsjechische componist Petr Eben vormt het raamwerk van het programma.

Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht zingt koorwerken die bij de vier kleuren van Chagall aansluiten.
Zo staat blauw voor het drieluik “Tre Havsvisioner” (Drie Visioenen van de Zee) van de in 1966 overleden Zweedse componist Gösta Nystroem, groen voor “Dominus regit me” (Tekst van psalm 23: De Heer is mijn herder) van de Deen Carl Nielsen (1865-1931) en “Psalm 23” van de Nederlandse componist Bertus van Lier (1906-1972), rood voor “Psalmus CXXIII” (‘Ecce nunc benedicite’) van de jonge Spaanse componist Rafael Sanchez Mombiedro (geb.1967) en tot slot goud voor “Lux aurumque” van de Amerikaan Eric Whitacre (geb.1970) “Licht, warm en zwaar als puur goud”, een tekst uit het gedicht van Edward Esch, waarop dit stuk is gebaseerd.

Dit concert, dat een sfeervol geheel belooft te worden, zal aanvangen met een korte inleiding door beeldend kunstenaar en Chagall-kenner Ruud Bartlema.

Adres:
Nicolaaskerkhof 9
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Monteverdi Kamerkoor Utrecht o.l.v. Wilko Brouwers
Ton van Eck, orgel
Mariëlle Streun, trompet
Ruud Bartlema, spreker

Entreeprijs:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.monteverdikamerkoor.nl
Email adres:
info apenstaartje monteverdikamerkoor.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Monteverdi Kamerkoor Utrecht.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-11-02 16:15:51

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar