Christelijke Muziek & Concertagenda

'Oude Meesters' Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Oude Meesters'
Datum:
18 oktober 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 18 oktober a.s. om 20.00 uur zal Peter Eilander een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Oude Meesters’.

Er zullen o.a. de volgende werken ten gehore worden gebracht: Een inleidende Koraalbewerking van F. Asma, Preludium und Fuge in a-moll van J.S. Bach, Choralvorspiel: “Vor Deinem Thron tret’ich hiermit” van J.S. Bach, Offertoire en re mineur (L’Organiste Moderne) van L.J.A. Lefebure-Wely. Voor de 1e keer in onze hal: Sonate no. 1, opus 42 in d mineur: a. Introduction et Allegro, b. Pastorale en c. Final van A. Guillmant.
De echte orgelliefhebber komt deze avond aan zijn trekken!

Peter Eilander is organist van het Steendam orgel in de Eben-Haëzerkerk te Apeldoorn. Hij begon zijn organisten loopbaan op tienjarige leeftijd in de Tabernakelkerk te Vaassen. In 1974 werd deze orgelbank verwisseld voor die van het Reil orgel in de Rehobothkerk te Heerde. Als begeleider van samenzang is hij jaarlijks te horen op de traditionele Psalmzangdagen, waar de psalmen themagewijs worden besproken en gezongen.
Als concertorganist heeft hij in Nederland een uitgebreide praktijk. Hij concerteerde in Amerika, Canada, Hongarije, Frankrijk, Engeland en Duitsland.

Voorts is Peter Eilander dirigent van het christelijk gemengd koor “Cantate Deo” te Amersfoort.
Als docent is Peter Eilander verbonden aan het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft een uitgebreide lespraktijk opgebouwd. Leerlingen, afkomstig uit het hele land, komen vooral voor zijn romantische interpretaties en zijn aanpak van de begeleiding tijdens erediensten.

Hij heeft als organist, dirigent en begeleider van koor- en samenzang verschillende LP-, CD-, radio- en televisie-opnamen op zijn naam staan.
In 2004 startte Peter een Guilmant-project. Op tenminste 4 cd’s worden alle 8 orgelsonates van Alexandre Guilmant opgenomen. Naast deze sonates
(2 per cd) worden orgeltranscripties van Guilmant opgenomen: de Trocadéro Livraisons. Deze werken bieden een boeiende afwisseling met de sonates.
Volume 1 en 2 zijn inmiddels verschenen waarop de Cavaillé-Coll orgels van de Ste. Madeleine (Parijs) en St. Pierre (Lisieux) zijn te horen.

Hij ontving een Franse onderscheiding voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Voor reserveringen kunt u bellen naar tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entreeprijs bedraagt Euro 9,00 p.p., incl. koffie en een drankje met een hapje. Kinderen tot 13 jaar gratis.

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Oude Meesters'

Uitvoerenden:
Peter Eilander (orgel)!

Entreeprijs volwassenen:
€ 9,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-10-07 14:43:11

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar