Christelijke Muziek & Concertagenda

Concertante Classics and Carols o.l.v Gerard Brëas Den Haag Centrum, Zuid-Holland


Naam:
Concertante Classics and Carols o.l.v Gerard Brëas
Datum:
22 november 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - 23:00u
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

In 1998 werd Concertante opgericht. In een gymzaal van een basisschool op lage bankjes en kleuterstoelen met 65 enthousiaste zangers en zangeressen. Inmiddels 10 jaar verder heeft het koor, naast de jaarlijkse Classics and Carols concerten, een groot aantal bijzondere optredens verzorgd. Zoals bijvoorbeeld: De integrale uitvoering van het Oratorio de Noël van Saint Saëns met vijf solisten en orkest in de Pieterskerk te Leiden, Concerten in de Dom van Keulen en in de kathedraal van Altenberg en het afgelopen voorjaar een concert in de Ely Cathedral en het zingen van de evensong in de Kathedraal van Coventry. Met deze reis naar Engeland ging een grote wens van dirigent en koorleden in vervulling. Concertante is inmiddels bekend door haar Engelse koorklank. Mede door masterclasses van de beroemde Engelse dirigent Paul Leddington Wright is deze klank door de jaren heen alleen maar mooier geworden. 95 leden heeft het koor. En ze komen niet allemaal uit de regio Haaglanden. Zelfs uit Markelo en Culemborg komen wekelijks enthousiaste zangers en zangeressen naar Den Haag.

Adres:
Elandstraatkerk, Elandstraat
Plaats:
Den Haag Centrum (Boek overnachting in Den Haag Centrum)
Dagje uit in Den Haag Centrum | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Zeven jongenssopranen van het Kampen Boys Choir, Johanni van Oostrum - winnares van Una Voice Particolare, het koperensemble van de Koninklijke Marinierskapel. Zomaar wat namen van medewerkenden aan het tweede lustrum van Classics and Carols, het jaarlijks terugkerende concert van het koor Concertante onder leiding van dirigent Gerard Brëas.
Op zaterdag 22 november kunt u in de Elandstraatkerk weer genieten van een gevarieerd programma met onder andere delen uit het Requiem van Karl Jenkins.
De overige medewerkenden zijn: Het Arpeggio Trio - harp, fluit en hobo, Wim Loef - vleugel, Aarnoud de Groen - orgel, Martin de Deugd - viool.

Entreeprijs:
€ 15,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.concertante.nu www.concertplaats.nu
Email adres:
info apenstaartje concertante.nu
Meer concerten:
Alle concerten van Concertante.
Telefoon:
015-2610428

Kaarten:
via www.concertplaats.nu of info@concertante.nu

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-10-02 20:02:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar