Christelijke Muziek & Concertagenda

Orgelconcert harm hoeve zaltbommel Zaltbommel, Gelderland


Naam:
Orgelconcert harm hoeve zaltbommel
Datum:
18 oktober 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 21.15u
Omschrijving:

Op zaterdag 18 oktober geeft Harm Hoeve een orgelconcert in de Grote of Sint-Maartenskerk te Zaltbommel, aanvang 20.00 uur.

Het programma is gevarieerd en toegankelijk samengesteld voor een breed publiek; bekende klassieke werken worden afgewisseld met improvisaties. De vele klankmogelijkheden van het vermaarde orgel in de imposante Maartenskerk zullen ruimschoots aan bod komen.

Het concert wordt geopend met twee eigen Psalmbewerkingen van Harm Hoeve. Van Bach wordt de bekende Fuga-gigue gespeeld. Na een verstilt intermezzo van Telemann klinkt Mozarts vrolijke Rondo alla turca. Hoewel dit werk oorspronkelijk voor piano geschreven is laat het zich prima vertalen naar het orgel.
Harm Hoeve is een groot bewonderaar van het werk van Jan Zwart. Van hem worden twee koraalbewerkingen gespeeld. Als primeur op dit concert wordt de Suite de Concert van de Canadese componist Denis Bédard ten gehore gebracht; een inventief en verfrissend werk in vier delen. De Italiaanse componist Rossini schreef de wereldberoemde ouverture “Wilhelm Tell”. Dit spectaculaire orkeststuk is door Harm Hoeve bewerkt voor orgel. De orgelbespeling wordt besloten met een eigen fantasie over het lied “Eens als de bazuinen klinken”.

Harm Hoeve voltooide zijn opleiding in 1990 aan het conservatorium te Zwolle. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland, dirigeert verschillende koren, werkt mee aan cd-, radio- en tv-opnamen en schrijft veel koor- en orgelmuziek. Kortom, een veelzijdig musicus die graag de luisteraars wil laten delen in zijn liefde voor de koning van de instrumenten, het orgel.

Adres:
Maartenskerk Kerkplein 1
Postcode:
5301 EK
Plaats:
Zaltbommel (Boek overnachting in Zaltbommel)
Dagje uit in Zaltbommel | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Klassiek

Uitvoerenden:
Harm Hoeve, orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 6,00
Entreeprijs kinderen:
€ 3,50


Internetadres:
http://www.harmhoeve.nl
Email adres:
info apenstaartje harmhoeve.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Harm Hoeve.
Telefoon:
0522-292896


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-10-02 14:29:52

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar