Christelijke Muziek & Concertagenda

Psalmendag Loppersum, Groningen


Naam:
Psalmendag
Datum:
4 oktober 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
10.00u - 15.00u
Omschrijving:

Psalmendag 4 oktober 2008 Petrus en Pauluskerk Loppersum



Stichting Collegium Musicum Loppersum organiseert op zaterdag 4 oktober aanstaande de tweede workshop in een reeks van drie. Deze workshops zijn gewijd aan respectievelijk de Bach-Passionen, de Psalmen en de Engelse kerkmuziek. Deze tweede workshop over de psalmen zal, evenals de eerste, worden geleid door dr. Jan Luth (hymnoloog aan de RUG te Groningen en organist van de Grote kerk te Harlingen) en Jelke Hamersma (artistiek leider van het Collegium).

Op deze dag zal er, naast uitleg over ontstaan en gebruik van de psalmen in de Nederlandse kerken, veel ruimte zijn voor het daadwerkelijk zingen van diverse uitvoeringmogelijkheden die het Psalter de eeuwen door heeft geboden. Sweelinck en Goudimel zullen zeker niet ontbreken op deze dag, maar ook andere componisten die zich in de loop der eeuwen op diverse manieren van de psalmteksten en/of melodieën hebben “bediend” zullen de revue passeren.

Na de succesvolle Bach-workshop op 8 maart jl. twijfelt het Collegium er niet aan of er zal zeker weer grote belangstelling zijn voor haar kerkmuzikaal initiatief op 4 oktober aanstaande.

Er blijkt een grote interesse voor de kerkmuziek bij een steeds groter wordende groep van zangers, organisten, predikanten en andere “kerkmuziekbetrokkenen” in een tijd waar velen zich afvragen welke keuzes er op dit terrein gemaakt worden of misschien gemaakt zouden moeten worden. Voor het Collegium is het een “muzikale noodzaak” om middels concerten en workshops haar doelstelling: ‘het bestuderen en uitvoeren van met name kerkmuziek’ gestalte te geven. De Stichting verheugt zich dan ook over de grote en groeiende belangstelling voor haar activiteiten in en vanuit de prachtige Petrus- en Pauluskerk te Loppersum.

Voor inlichtingen en opgave aan de workshop op 4 oktober kunt u telefonisch terecht bij Harry Zwerver : 0595-422080

Adres:
Kerkpad 1
Postcode:
9919 HG
Plaats:
Loppersum (Boek overnachting in Loppersum)
Dagje uit in Loppersum | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Samenzang


Entreeprijs:
€ 35,00


Email adres:
harryzwerver apenstaartje versatel.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Collegium Musicum Loppersum.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-09-25 22:03:53

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar