Christelijke Muziek & Concertagenda

Engelenzang: officie van Sint Michaël Utrecht, Utrecht


Naam:
Engelenzang: officie van Sint Michaël
Datum:
26 september 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - u
Omschrijving:

Concertaankondiging:
Donderdag 25 september 2008 17.00 uur Pauluskerk Tilburg (examenconcert: gratis)
Vrijdag 26 september 2008 20.15 uur Pieterskerk Utrecht (toegang 15 Euro)

Engelenzang: officie van Sint Michaël

Vocaal-instrumentaal ensemble Cantus Modalis verzorgt een tweetal concerten ter gelegenheid van het afstuderen van een van haar leden: Marsja Mudde. Haar studie Oude Vocale Ensemblemuziek, waarin zij les kreeg van Rebecca Stewart, Margot Kalse en Ildikó Hajnal, rondt zij af met een programma rond de aartsengel Michaël (zijn feestdag is 29 september). Hiervoor selecteerde zij stukken uit het zelden uitgevoerde repertoire voor de (klooster)vieringen met uitzondering van de mis: het officie. Naast gregoriaanse muziek zal er muziek klinken van Hildegard von Bingen, Dufay, Dunstaple, Isaac, Palestrina, Lassus, Deering en van J.S. Bach. De teksten schetsen een kleurrijk beeld van Michaël. Hij staat bekend als de engel van de vrede, beschermer van de gelovigen, overwinnaar van de draak. Hij redde Daniël uit de vuuroven, zou de brandende strijdwagen hebben bestuurd die de profeet Elia naar de hemel bracht, zou Maria’s overlijden hebben aangekondigd, is mogelijk één van de bazuinblazers op de Laatste Dag en wordt in het visioen van Johannes in het boek Openbaringen genoemd als de aanvoerder van de engelenmacht die de draak en zijn gevallen engelen uit de hemel verdrijft. Vaak wordt Michaël ook beschreven als degene die de zielen van de overledenen weegt en bepaalt of zij naar de hemel of naar de hel zullen gaan. De aartsengel Michaël spreekt velen zeer tot de verbeelding, christen, jood, moslim, of niet-gelovig. Iedereen is van harte welkom om deze feestelijke gelegenheid bij te wonen.

Het eerste concert is in de Pauluskerk in Tilburg op donderdag 25 september 2008 om 17.00 uur. Het tweede concert vindt plaats in de Pieterskerk (=Waalse kerk) in Utrecht op vrijdag 26 september 2008 om 20.15 uur.

Voor meer informatie over het ensemble Cantus Modalis en over Marsja Mudde verwijs ik naar de website http://www.marsjamudde.nl

Adres:
Pieterskerk
Plaats:
Utrecht (Boek overnachting in Utrecht)
Dagje uit in Utrecht | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Gregoriaans (meer Gregoriaans)
Uitvoering:
Ensemble
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
officie van Sint Michaël

Uitvoerenden:
vocaal-instrumentaal ensemble Cantus Modalis:
Marsja Mudde
Marijke Meerwijk
Rebecca Stewart
Ivo Berg
Milo Machover
Ronald Kuilman
Martin Erhardt
Ton Debets

Entreeprijs volwassenen:
€ 15,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.marsjamudde.nl
Email adres:
info apenstaartje marsjamudde.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Cantus Modalis.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-09-18 18:28:59

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar