Christelijke Muziek & Concertagenda

An acoustic Christmas Schiphol, Noord-Holland


Naam:
An acoustic Christmas
Datum:
29 november 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:30u
Omschrijving:

Ralph van Manen samen met het koor Share en instrumentaal ensemble in ‘An Acoustic Christmas’ op 29 november in het gebouw van de LEG in Schiphol-Rijk

Met groot genoegen presenteert Pulse Concerts op donderdag 29 november een concert met de internationaal bekende Ralph van Manen, in de sfeer van een MTV Unplugged concert onder leiding van André Pouwer. De zangeres Jeannette Kramer, o.a. bekend van het EO programma Nederland Zingt, zal tevens optreden.
Ralph van Manen en Share brengen een programma van bekende en minder bekende Christmas songs, uit het repertoire van Mariah Carey, Shawn Colvin en natuurlijk Ralph van Manen. Dit is het 1ste concert in deze reeks van ‘An Acoustic Christmas’ concerten. Na Schiphol-Rijk worden nog Barneveld en Rotterdam (theater Zuidplein) aangedaan. De begeleidingsband bestaat uit Peter Dijkstra drums, Joël Groenewold bas, Christan Grotenbreg toetsen, saxofoon en accordeon, Arnold Hietland gitaar en Harm Jan Schenkel piano.
Ralph start in 1993 zijn carrière als solo artiest en brengt in de jaren die volgen diverse live – en studio albums uit, afwisselend opgenomen in Nederland en Amerika en ingespeeld door zowel Nederlandse als Amerikaanse en Engelse musici. Samen met zijn eigen band treedt hij veelvuldig op diverse concertpodia en muziekevenementen.
Wanneer Ralph in 1999 de song ‘’Testify to Love’’ schrijft, maakt hij hier niet alleen een klapper mee voor zichzelf in binnen- en buitenland, maar neemt de in Amerika bekende formatie Avalon het nummer opnieuw op en scoort er een geweldige hit mee, waarmee hun album platina wordt. De song wordt tevens als soundtrack gebruikt voor de populaire Amerikaanse tv serie ‘’Touched by an Angel’’ en voor de song ontvangt Ralph een Dove Award. Vanaf dat moment stijgt Ralph’s populariteit ook over de grote zeeën en wordt hij geregeld in Amerika als songwriter gevraagd. In 2001 gaf Ralph een opmerkelijke wending aan zijn muzikale loopbaan door na acht Engelstalige cd’s een Nederlandstalig album, getiteld ‘’Dichterbij’’ uit te brengen. In 2003 volgde het tweede Nederlandstalige album ‘’Steeds Meer’’. Als singer en ook songwriter schrijft Ralph door de jaren heen songs voor Nederlandse artiesten als Danny de Munck en Willeke Alberti, internationaal voor Pete Orta (UK), Jacky Valesquez (USA), Wynona Judd (USA) en Nina Aström (FIN). Eind 2004 neemt Cliff Richard Ralph’s song ‘’She’s all mine’’ op en brengt hij in december hiervan een single uit. Na zijn laatste verzamelalbum ‘’More than a Song’’ (2003) en zijn kerstalbum ‘’Heart of Christmas’’ (2002), is inmiddels Ralph’s gloednieuwe (opnieuw) Engelstalige cd ‘’Never say Never’’ uitgebracht.
Momenteel wordt er hard gewerkt aan Ralph's nieuwe album.De cd ,opgenomen in Nederland,Zweden en New York, zal voor het einde van het jaar uitkomen.
Het concert vindt plaats in het gebouw van de LEG, Boeing Avenue 121, 1119 PE Schiphol-Rijk. Aanvang van de avond 20.00 uur.
Voor informatie en kaarten kunt contact opnemen met Gerda van der Star 06 18319821, kaartverkoop@Pulseconcerts.nl Kaartverkoop ook aan de zaal, vanaf 19:00 uur. Toegang: € 22,50

Adres:
BoeingAvenue 121/ Levend Evangelie Gemeente
Postcode:
1119 PE
Plaats:
Schiphol (Boek overnachting in Schiphol)
Dagje uit in Schiphol | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs volwassenen:
€ 22,50
Entreeprijs kinderen:
€ 22,50


Internetadres:
http://www.pulseconcerts.nl
Email adres:
gerda apenstaartje pulseconcerts.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Pulse Concerts.
Telefoon:
0618319821

Kaarten:
0618319821

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-10-29 09:17:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar