Christelijke Muziek & Concertagenda

Een nieuwe herfst, een nieuw geluid Zierikzee, Zeeland


Naam:
Een nieuwe herfst, een nieuw geluid
Datum:
18 oktober 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u
Omschrijving:

"Een nieuwe herfst, een nieuw geluid"

Presentatieconcert
Kamerkoor en barokensemble Melopoëia
Leen de Broekert orgel
olv. Tassilo Erhardt
NB! Het concert wordt op 25 oktober herhaald in de Lutherse Kerk te Middelburg.

wereldpremieres van Antonio Bertali
werken van Allegri, Lassus en Froberger

Centraal in dit programma staat het werk van Antonio Bertali (?1604–1669), één van de belangrijkste componisten van de zeventiende eeuw. Anders dan zijn tijdgenoten Heinrich Schütz en Claudio Monteverdi werd hij tot nu toe niet herontdekt. Recentelijk heeft de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) aan dr. Tassilo Erhardt bij de Roosevelt Academy een beurs toegekend voor een driejarig onderzoeksproject naar deze ten onrechte in de vergetelheid geraakte componist. De resultaten van dit onderzoek (werken van Bertali en zijn tijdgenoten) worden door middel van dit project voor een breed publiek hoorbaar gemaakt. Verder worden composities ten gehore gebracht die in de 17e eeuw naast Bertali’s muziek an het Weense hof klonken, zoals het vermaarde Miserere van Gregorio Allegri en orgelwerken van Johann Jacob Froberger. Bij het concert in Middelburg wordt hierbij het bekende historische Duyschot-orgel uit 1706 bespeeld.

Adres:
Nieuwe Kerk
Plaats:
Zierikzee (Boek overnachting in Zierikzee)
Dagje uit in Zierikzee | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor

Uitvoerenden:
Kamerkoor en barokensemble Melopoëia
Leen de Broekert orgel
olv. Tassilo Erhardt.

Het nieuw opgerichte semi-professionele kamerkoor Melopoëia presenteert zich met twee concerten op schitterende historische locaties. Vergelijkbaar met de formule van Het Zeeuws Orkest bestaat rond de helft van de zangers uit beroepsmusici, de rest uit gevorderde amateurs en jong talent. Jaarlijks worden minimaal twee projecten gerealiseerd, welke gestalte krijgen in een aantal concerten gespreid over de provincie Zeeland.
In de repertoirekeuze steunt het koor op twee pijlers: ten eerste koormuziek gecomponeerd in de twintigste/ eenentwintigste eeuw; ten tweede het hoorbaar maken van recente onderzoeksresultaten uit de muziekwetenschap, toegespitst op het repertoire van de zeventiende en achtiende eeuw. Hierbij wordt geput uit de in Zeeland aanwezige vakkennis: Uitvoeringen van (post-) modern repertoire staan onder de artistieke leiding van de componist Christian Blaha; projecten met oude muziek worden geleid door de musicoloog dr. Tassilo Erhardt

Entreeprijs:
€ 13,00


Email adres:
Gutierrez-Meji apenstaartje kpnplanet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kamerkoor Melopoëia.
Telefoon:
0118-617339


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-08-28 15:42:42

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar