Christelijke Muziek & Concertagenda

Pieter Vis en gospelkoor ‘N JOY treden op tijdens Monumentendag in de Augustijnenkerk te Dordrecht Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Pieter Vis en gospelkoor ‘N JOY treden op tijdens Monumentendag in de Augustijnenkerk te Dordrecht
Datum:
13 september 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
13.30u - 15.00u
Omschrijving:

Pieter Vis en gospelkoor ‘NJY treden op tijdens Monumentendag in de Augustijnenkerk te Dordrecht

Gospel en Joodse Synagogale Gezangen - Jiddische liedels.







Dordrecht - Het Nationaal Comité Open Monumentendag heeft dit jaar zijn thema gevonden in ‘Sporen’. Het is al de 22ste keer dat bezoekers t.g.v. de Monumentendagen ook in 2008, en wel op 13 en 14 september aanstaande, veel historische gebouwen gratis kunnen bezichtigen. Er worden dan op diverse locaties rondleidingen en concerten georganiseerd. Het optreden in Dordrecht van concertzanger Pieter Vis sluit mooi aan op dit thema, met als titel ‘Muzikale sporen naar verleden en heden’. Deze breedte van repertoire hoort al bij de veelzijdige musicoloog dr. Vis vanaf zijn jongenssopraanperiode. Volgend jaar hoopt hij D.V. dan ook zijn 50-jarige zangersjubileum te kunnen vieren.

Op zaterdagmiddag 13 september 2008 brengt het gospelkoor ‘NJOY uit Houten o.l.v. de Amersfoortse dirigent Piet Noort, met gastoptreden van de bas-bariton Pieter Vis uit Houten, een gevarieerd middagprogramma. De aanvang van dit optreden is om 13.30 uur. Het wordt een luchtig programma, met o.a. traditionele gospels naast eeuwenoude maar ook nieuwe Joodse en Jiddische liederen. De laatste groep Hebreeuwse liederen wordt uitgevoerd vanwege het 60-jarige bestaan van de staat Israël. Mede ter gelegenheid daarvan zal het gospelkoor ‘N JOY uit Houten ook enkele bekende Joodse liederen uitvoeren. Het belooft een gevarieerd programma te worden. De oorsprong van de gospels en Joodse liederen wordt summier toegelicht door musicoloog dr. Vis, die ook verschillende liedprimeurs zal verzorgen.
‘N JOY dat nu rond vijf jaar bestaat, trad twee al jaar geleden tijdens het Nationaal Monumentendag op te Dordrecht. De Stichting Behoud Augustijnenkerk is wederom blij, dat ze dit exclusieve middagprogramma aan vele bezoekers op deze dag kunnen aanbieden.


Informatie tel.: de heer Aart de Boon, 078-6148727 / of via website: www.elzavisdeclercqstichting.nl www.pietervis.com / tel.: 0623149414 / e-mail: psaris@zonnet.nl


***************************

Adres:
Augustijnenkerk te Dordrecht
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Negro Spiritual (meer negro spirituals)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs:
Nog onbekend

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
psaris apenstaartje zonnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van concertzanger Pieter Vis, bas-bariton.
Telefoon:
0623149414


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-08-26 08:57:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar