Christelijke Muziek & Concertagenda

Buddy Greene Zelhem, Gelderland


Naam:
Buddy Greene
Datum:
8 augustus 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:30u - 22:30u
Omschrijving:

Buddy Greene geeft in augustus drie concerten in Nederland

Buddy Greene, één van de grote namen in de country gospelmuziek, komt in augustus naar Nederland voor drie concerten. Het is vele jaren geleden dat de Amerikaanse mondharmonicavirtuoos, zanger en songwriter ons land aandeed en furore maakte op het Flevofestival. Ook was hij te gast in diverse radio- en TV-programma’s.

In zijn geboorteland is Buddy Greene een van de meeste gewaardeerde mondharmonicaspelers. Hij leerde spelen op dat instrument toen hij een baantje had als chauffeur bij een besteldienst. Onderweg bekwaamde hij zich op de mondharmonica en leerde gaandeweg het instrument heel goed beheersen. Hij heeft prachtige platen gemaakt met zowel klassieke als populaire stukken.

Ook als zanger, gitarist en songwriter heeft Buddy Greene zijn sporen verdiend. Hij schreef bijvoorbeeld samen met Mark Lowry het lied ‘Mary did you know’, dat inmiddels een kerstklassieker is en is opgenomen door vele beroemde artiesten zoals Kenny Rogers en Reba McEntire. Hij heeft diverse CD’s opgenomen waaronder Rufus, een spontaan met vele vrienden live in de studio opgenomen album, dat in Amerika tot de beste akoestische country CD’s van 2002 wordt gerekend.

De muziek van Buddy Greene is breed van stijl. Hij mixt country, bluegrass, folk, gospel en blues met groot gemak tot een eigen geluid dat zowel door het grote publiek als door collega’s in het muziekvak wordt gewaardeerd. Zo is Buddy Greene geregeld te gast in Homecoming programma’s van Bill Gaither.

Buddy Greene komt in augustus naar Nederland met Jeff Taylor, een van zijn muzikale vrienden.

Adres:
Aaltenseweg 11
Postcode:
7021 HR
Plaats:
Zelhem (Boek overnachting in Zelhem)
Dagje uit in Zelhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Gospel (meer gospelconcerten)
Uitvoering:
Zang en instrument
Doelgroep:
Alle leeftijden


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.betteld.nl
Email adres:
info apenstaartje betteld.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Buddy Greene.
Telefoon:
(0314) 627200


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-07-10 00:07:56

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar