Christelijke Muziek & Concertagenda

'Met Harp en Orgel de zomer in' Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Met Harp en Orgel de zomer in'
Datum:
28 juni 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 28 juni a.s. om 20.00 uur zullen Anke Anderson op de harp en Sander van Marion op het orgel een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Met Harp en Orgel de zomer in’!
Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld:
Alleen orgel: Adagio van T. Albinoni, Sonate in G van A. Soler, Divertimento van W.A. Mozart, Toccata van T. Dubois.
Alleen harp: Tweede Sonatine van F.J. Naderman, Nocturne en Firedance van D. Watkins, etc.
Harp met orgel: Cantilene Pastorale van A. Guilmant, Spiritoso van G. Luchinetti, Serenade van F. Schubert, Sprins song van F. Mendelssohn, etc.

Anke Anderson werd in Den Helder geboren. Na haar middelbare schooltijd studeerde zij harp aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. In 1985 behaalde zij het docentendiploma; het jaar daarop volgde het diploma Uitvoerend Musicus. In die tijd maakte ze een debuut-lp met populair-klassieke stukken, gearrangeerd door Piet Souer.

Zij voerde de afgelopen jaren veel kamermuziek uit en werkte mee aan tal van cd-opnamen. Haar debuut ‘Premiere’ werd in hetzelfde jaar op cd heruitgebracht. In de jaren daarna volgden de cd's ‘Duet’, ‘De psalmen van David’ en ‘Kerstconcert’, waarop zij samen met organist Martin Mans valt te beluisteren. Sinds 1997 vormt zij een vast duo met celliste Mariëtte Gort. Deze samenwerking resulteerde in een cd met klassieke stukken voor cello en harp. Een cd met drie grote sonates van J.S. Bach, in een bewerking voor cello en harp, is medio 2000 verschenen.

Sander van Marion kreeg zijn muzikale opleiding o.a. aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar Adriaan Engels zijn orgelleraar was. Onder de Nederlandse organisten neemt hij een aparte plaats in. Karakteristiek in zijn orgelspel is zijn lichte, sprankelende speeltrant.

Regelmatig reist hij voor orgeltournees of cd-opnamen naar het buitenland, zoals Spanje, Frankrijk en Italië. Hij concentreerde in belangrijke muziekcentra: o.a. in Duitsland in de Dom van Passau en in de Berliner Dom in Berlijn, In Oostenrijk in de Karlskirche in Wenen, in Portugal in de Kathedraal van Lissabon en niet te vergeten in Zwitserland in de Kathedraal van Lausanne en diverse malen op het oudste, nog bespeelbare orgel ter wereld in de Basilique de Valère in Sion, waarover hij ook een tv-programma presenteerde.
Speciale vermelding verdienen de concerten op Curaçao en Aruba en sedert 1975 zijn vele concertreizen door Canada en de V.S. van Amerika. Een groot aantal platen en cd’s met opnamen uit binnen- en buitenland, waaronder drie “Gouden Platen”, staan op zijn naam.

Als dirigent is hij met zijn koren, waaronder het Katwijks Chr. Mannenkoor ‘Jubilate’, naast de vele concerten in Nederland ook regelmatig in het buitenland opgetreden. In gevarieerde programma’s bracht hij bekende en minder bekende werken ten gehore, waaronder diverse Europese premières.

Diverse onderscheidingen vielen Sander ten deel, waaronder de Franse onderscheiding “Médaille d’Argent” voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Op 14 mei 2004 werd hem hiervoor door het Genootschap van de Société Académique “Arts, Sciences et Lettres” te Parijs tevens de “Médaille de Vermeil” toegekend. Een Koninklijke Onderscheiding ontving Sander van Marion in 1997 met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In 2006 heeft Sander zijn 50-jarig organistenjubileum gevierd.

Voor reserveringen kunt u bellen naar tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entreeprijs bedraagt Euro 10,00 p.p., incl. koffie en een drankje met een hapje. Kinderen tot 13 jaar gratis.

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Instrumentaal
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Met Harp en Orgel de zomer in'

Uitvoerenden:
Sander van Marion ( orgel) en Anke Anderson (harp)!

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838

Kaarten:
€ 10,00 p.p. all in.

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-06-10 13:55:18

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar