Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert PERCY SLEDGE en The New Aces Band 27 juni Zwolle, Overijssel


Naam:
Concert PERCY SLEDGE en The New Aces Band 27 juni
Datum:
27 juni 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
21.00u - 22.30u
Omschrijving:

– Zwolle kan zich opmaken voor een uniek concert van de Amerikaanse soullegende Percy Sledge. De man die zich onsterfelijk maakte met miljoenenhits als When A Man Loves A Woman en Take Time To Know Her staat op 27 juni in de IJsselhallen Zwolle.

Percy Sledge was in de late jaren zestig een sleutelfiguur in de ontwikkeling van de zwarte soul uit het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten en is nog altijd actief op het platenfront. Zo verscheen in 2004 Shining Through The Rain, een album dat bewijst dat de soullegende ook in dit nieuwe millennium nog gemakkelijk kan wedijveren met al het aanstormend r&b talent van dit moment. Sledge begon zijn carrière begin jaren zestig als zanger van the Esquire Combo, maar op advies van de plaatselijke disc jockey Quin Ivy ging hij in 1966 op de solotoer. En met succes. Zijn eerste single When A Man Loves A Woman werd meteen een megahit. Ook de volgende platen Warm And Tender Love, It Tears me Up en Take Time To Know Her haalden moeiteloos de hoogste regionen van de hitlijsten en daarmee was de naam Percy Sledge voorgoed gevestigd. Het was met name de samenwerking met Spooner Oldham en Dan Penn van de Muscle Shoals studio’s in Alabama die zijn muziek op de kaart zetten. Beide producers stonden aan de wieg van de countrysoul en de liedjes die ze voor Sledge schreven en met hem opnamen, pasten uitstekend in dit concept.

Adres:
IJsselhallen Zwolle, Rieteweg 4
Postcode:
8011 AB
Plaats:
Zwolle (Boek overnachting in Zwolle)
Dagje uit in Zwolle | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Soul (meer soul)
Uitvoering:
Band


Entreeprijs:
€ 35,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.ijsselhallen.nl
Email adres:
algemeen apenstaartje ijsselhallen.nl
Meer concerten:
Alle concerten van IJsselhallen Exploitatie B.V..
Telefoon:
038-4211843


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-06-06 14:20:16

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar