Christelijke Muziek & Concertagenda

EBKK: 20-jarig jubileumconcert Enschede, Overijssel


Naam:
EBKK: 20-jarig jubileumconcert
Datum:
30 mei 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - 23:00u
Omschrijving:

Ter afsluiting van het 20e jubileumjaar organiseert het EBKK op 30 mei a.s. een jubileumconcert in de ‘Apostel Thomaskerk’ op het Stadsveld in Enschede. Tijdens dit concert zal het koor ingaan op de zeer succesvolle achterliggende periode en is als gast de Oekraïense bajanvirtuoos Nykola Korzum aangetrokken.

Het EBKK is voortgekomen uit het toenmalige Twents Kozakkenkoor, dat in 1982 werd opgericht. Door verschillende oorzaken kwam dat koor qua ledenaantal in een neerwaartse spiraal terecht, wat in 1987 leidde tot de ondergang van het koor. Enkele enthousiaste leden, die graag als groep wilden doorgaan, plaatsten toen een advertentie in de krant om nieuwe leden te werven.

Dit betekende de geboorte van het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor: een koor, dat inmiddels zijn sporen heeft verdiend. De optredens in binnen- en buitenland (zoals België, Duitsland, Luxemburg en Tsjechië), voor radio en TV en de 4 concerten met Ivan Rebrov zijn hoogtepunten, die in het geheugen van menig koorliefhebber staan gegrift.

Het koor staat al gedurende 12½ jaar onder de bezielende leiding van Paul Kempers. Naast het EBKK heeft hij tevens het Oldenzaals Mannenkoor en het Martinikoor uit Losser onder zijn hoede.

Paul Kempers stuwt het EBKK steeds weer naar grotere artistieke hoogten. Inmiddels heeft het koor 3 cd’s uitgebracht en geeft het jaarlijks ongeveer 20 concerten, die vaak tot de laatste plaats zijn uitverkocht.

Het EBKK is vooral bij een breed publiek in trek omdat het, in afwisselende kledij, zowel de geestelijk-Byzantijnse liederen als de Russische profane muziek ten gehore brengt. Opvallende afwisselingen in emotie, gedrevenheid, jubel en gebed laten vaak een diepe indruk achter.

Dat menig koorliefhebber het EBKK een warm hart toe draagt, mag wel blijken uit het feit, dat het koor meer dan 200 donateurs heeft.

Het muziekjaar 2007 – 2008 staat geheel in het teken van het jubileum. Het 20-jarig bestaan van het koor werd kortgeleden tijdens een muzikale trip gevierd: de dirigent en 16 koorleden werden gehuldigd t.g.v. hun meerjarig lidmaatschap.

Dit jaar werd voor de 10e keer in Blokzijl ter gelegenheid van de opening van het vaarseizoen een optreden verzorgd en werd het koor door de plaatselijke VVV een rondvaart aangeboden.

Daar waar bij menig koor de vergrijzing sterk toeneemt, zijn bij het EBKK de laatste jaren enkele enthousiaste, jonge zangers toegetreden. Kortom, het Enschede’s Byzantijns Kozakken Koor is een jong, bruisend koor, dat het jubileumjaar met een bijzonder concert gaat afsluiten.

Voor kaarten kan men bellen:

Enschede: 053 – 476 58 46
Hengelo: 074 – 291 82 98
Haaksbergen: 053 – 572 31 82
Glanerbrug: 053 – 461 60 51

Ook zijn kaarten via internet te bestellen: www.ebkk.nl

De toegangsprijs is € 12,50.

Adres:
Apostel Thomaskerk, Thomas de Keyserstraat 20
Postcode:
7545 BK
Plaats:
Enschede (Boek overnachting in Enschede)
Dagje uit in Enschede | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 12,50


Internetadres:
http://www.ebkk.nl
Email adres:
secretaris apenstaartje ebkk.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Enschede's Byzantijns Kozakken Koor.
Telefoon:
053 476 94 01 (secr.), 053 476 58 46 (voorz.)


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-05-20 01:23:01

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar