Christelijke Muziek & Concertagenda

Herdenkingsconcert Cantus Cambridge Breda, Noord-Brabant


Naam:
Herdenkingsconcert Cantus Cambridge
Datum:
4 mei 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
15:00u - u
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

In de Sacramentskerk wordt op 4 mei om 15.00 uur met woord en muziek stilgestaan bij de Dodenherdenking. Het Engelse koor Cantus Cambridge opent de bijeenkomst met werken rond David en Absalom van Gombert, Weelkes, Ramsey, Tomkins, Des Prez, aangevuld met enkele werken van Schütz. Ten slotte klinkt het ‘Miserere mei’ van Coen Vermeeren. De toegang bedraagt € 10,-. De eerder aangekondigde lezing van Antoine Bodar gaat niet door vanwege ziekte van de spreker.

Cantus Cambridge is een jong vocaal ensemble bestaande uit oud-leden van verscheidene studentenkoren uit Cambridge. De meesten zijn afkomstig uit het koor van Clare College Cambridge, en velen zingen tevens in English Voices, een jong professioneel ensemble in Londen onder leiding van Tim Brown. De zangers van Cantus Cambridge delen dezelfde passie: het realiseren van nieuwe en verfrissende interpretaties in hun uitvoeringen van vroege vocale muziek, die niettemin trouw blijven aan de intenties en verwachtingen van de componist.

De muzikale interesse van de groep beperkt zich niet tot een specifieke componist, streek of stijl: de reikwijdte van hun repertoire garandeert een individuele benadering van elk werk, zonder verstrikt te raken in een web van muzikale clichés.

Adres:
Zandberglaan 58
Postcode:
4818 GL
Plaats:
Breda (Boek overnachting in Breda)
Dagje uit in Breda | Activiteiten Noord-Brabant

Provincie:
Noord-Brabant

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor


Entreeprijs:
€ 10,00


Meer concerten:
Alle concerten van Cantus Cambridge.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-04-23 19:09:56

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar