Christelijke Muziek & Concertagenda

Pieter Vis zingt geliefde geestelijke liederen met Lennert Knops, orgel Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Pieter Vis zingt geliefde geestelijke liederen met Lennert Knops, orgel
Datum:
17 mei 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
14.00u - 16.00u
Omschrijving:

‘Brengt mij d’aloude tijding’: Pieter Vis en Lennert Knops in de Augustijnenkerk

Dordrecht - De werkgroep ‘Muziek Stichting Behoud Augustijnenkerk’ heeft voor a.s. zaterdagmiddag 17 mei de bekende concertzanger Pieter Vis een dag voor zijn 59ste levensjaar bereid gevonden om met zijn jonge vaste begeleider Lennert Knops, organist uit Papendrecht, weer een bijzonder liederenprogramma te brengen. Het kreeg als thema mee “Breng mij d’aloude tijding!”. De Augustijnenkerk aan de Voorstraat 216 te Dordrecht wil zich graag presenteren als een gastvrije kerkgemeente in een historische ruimte. Van 14.30 tot circa 16.00 uur treedt dit bekende zang-orgel duo op en u bent van harte welkom; de toegang is gratis! Na afloop van dit middagconcert is er koffie. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten van deze middag. Voor meer informatie zie: www.pietervis.com en www.elzavisdeclercqstichting.nl

Op de komende zaterdagmiddag zingt Pieter Vis, begeleid door de organist Lennert Knops, circa 20 bekende geestelijke liederen. Diverse geliefde titels zoals ‘De Heilige Stad’; ‘Het ruw houten kruis’; ‘Wat vliedt of bezwijkt’ en ‘Heer, ik geef mij aan U volkomen’ naast het lied ‘God heeft de mens oneindig lief’, tekst en harmonisatie van de 89-jarige Utrechtse componiste Nancy van der Elst, zullen in afwisseling van bekende samenzangliederen klinken. De 25-jarige organist Knops zal op het gerestaureerde Van Maarschalkerweerd-orgel nog een Psalmimprovisatie geven. Deze Papendrechtse organist en dirigent werd op het 5de kerstconcert j.l. nog in het zonnetje gezet door uitreiking van het diploma van Erelid van de Elza Vis de Clercq Stichting. Hij ontving dit uit handen van de voorzitter dr. Pieter Vis en de scheidende Oostenrijkse Ambassadeur van Oostenrijk Dr. Erwin Kubesch, die deze oorkonde ook een maand eerder mocht ontvangen.

In de komende zomermaanden juli en augustus viert Pieter Vis het eerste lustrum van zijn serie ‘9 Vrije Inloopconcerten’ ten bate van het historische Dillens Delhay-Orgel uit 1720 in de vermaarde 16de eeuwse Jezuïetenkerk St. Carolus-Borromeus van Antwerpen. In de afgelopen 4 jaren kwamen ruim 40.000 bezoekers naar deze Inloopconcerten toe. Naast internationaal bekende instrumentalisten, vocalisten en amateurkoren doen ook weer verschillende Dordtse en Papendrechtse musici mee. Bas-bariton Vis zal zelf nog een dertigtal eerste creaties van diverse Nederlandse en Vlaamse componisten verzorgen waaronder enkele zangjuweeltjes uit de bundel Kleengedichtjes van Catharina van Rennès (1858-1940). Deze Utrechtse componiste en zangpedagoge zag 150 jaar geleden het levenslicht.

Pieter Vis’ jubileum cd begeleid door vermaarde pianist Daniël Wayenberg

Op 18 mei 2009 hoopt musicoloog en zanger dr. Vis zijn 60ste verjaardag te vieren en tevens zijn 50-jarige zangersjubileum te gedenken. In de afgelopen weken was hij twee dagen in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt (Overijssel) om samen met de wereldberoemde concertpianist Daniël Wayenberg en de organist Lennert Knops een cd-opname te realiseren. Deze cd zal niet alleen vanwege Vis’ zangersjubileum verschijnen maar ook vanwege Wayenbergs komende 80-ste verjaardag in dat jaar. De drie uitvoerende musici hopen dat de cd eind november 2008 in de winkel ligt. Zowel Daniël als Pieter zijn van Joodse afkomst en als christenen wilden ze deze cd graag vol zingen en spelen met een Bijbelse boodschap “Breng mij d’aloude tijding!”. Het was Daniëls voorstel om de cd juist deze titel mee te geven. Circa 20 geliefde geestelijke liederen werden opgenomen ondermeer uit de bundel van Johannes de Heer en uit de Nederlandse Hervormde Gezangenbundel 1932. Pianist Wayenberg en zanger Vis kennen elkaar al ruim 30 jaar en traden eerder als duo op tijdens het festival rond het 10-jarig bestaan van de Rotterdamse Doelen in 1978. Al decennia lang woont componist Daniël Wayenberg in de buurt van Parijs. Regelmatig reist hij de hele wereld af om in talloze pianoconcerten te soleren. Pieter en Daniël zijn van plan om op het 7de Advents-Kerst-Samenzangconcert in 2009 als duo op te treden in de Augustijnenkerk.

Adres:
Augustijnenkerk - Voorstraat 216
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Anders
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
pieter vis, zang en lennert knops, orgel

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
ITS-symbool:
Ja
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.elzavisdeclercqstichting.nl
Email adres:
psaris apenstaartje zonnet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Pieter Vis, zang, en Lennert Knops, orgel.
Telefoon:
030-6382482


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-04-07 15:23:19

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar