Christelijke Muziek & Concertagenda

REJOICE ! Kampen Boys Choir Harlingen, Friesland


Naam:
REJOICE ! Kampen Boys Choir
Datum:
12 april 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:30u - 21:30u
Beluister geluidsfragment
Beluister geluidsfragment #2
Omschrijving:

Rejoice!
Kampen Boys Choir in Grote Kerk v Harlingen met bijzonder concert


Onder deze toepasselijke titel brengt het Kampen Boys Choir een reeks concerten ten gehore in de periode na Pasen. Eén en ander vindt plaats op een aantal toplocaties in Nederland, waaronder de beroemde Stevenskerk te Nijmegen, de thuisbasis de Bovenkerk te Kampen en dan nu ook in de Grote Kerk te Harlingen !.

Wie van de veronderstelling was uitgegaan dat de jongens van het Kampen Boys Choir het voorlopig even rustig aan zouden doen na maar liefst negen (!) uitvoeringen van Bachs Matthäus Passion met de Nederlandse Bachvereniging (o.a. te Naarden) heeft het mis, en gelukkig maar. Slechts een week na de passie-periode laten ze horen dat passie en Pasen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, en dat door de eeuwen heen schitterende muziek gemaakt is die, direct of indirect, hiermee verband houdt.

In een buitengewoon afwisselend avondprogramma (met pauze) wordt een gang door de geschiedenis gemaakt met bekende en minder bekende koormuziek, van vroeg-Barok tot heden. Zo klinken o.a. het bekende “Rejoice in the Lord alway” van Henry Purcell, en delen uit Händel’s Messiah.

In een afgewogen programma hoort ook de meer intieme muziek thuis, en in die categorie moet het beroemde “Miserere mei” van Gregorio Allegri genoemd worden: een van de meest geliefde werken voor dubbelkoor a capella, niet in de laatste plaats vanwege de meer dan eens voorkomende hoge C, door de jongens beschouwd als de ultieme uitdaging...
Deze muziek is geschreven voor, en daarom eenvoudig niet voor te stellen zonder de jongensstem. Gepolijste CD-opnamen zijn er genoeg, maar live...! Dat is beslist een ervaring apart. Bijzonder aanbevolen!

Het meest noordelijke concert in deze reeks vindt plaats op zaterdag 12 april in de Grote Kerk te Harlingen; aanvang 19.30 uur, de deuren zijn open vanaf 19.00 uur.
Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar aan de kerk, € 7,50 in de voorverkoop.

Een totaaloverzicht van de maart/april/mei-concerten van het Kampen Boys Choir vindt u op de website: www.kampenboyschoir.nl.

Adres:
Grote Kerk te Harlingen
Plaats:
Harlingen (Boek overnachting in Harlingen)
Dagje uit in Harlingen | Activiteiten Friesland

Provincie:
Friesland

Thema:
Speciale dienst
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Kampen Boys Choir o.l.v. Bouwe Dijkstra
Orgel - Eeuwe Zijlstra

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Nog onbekend


Internetadres:
http://www.kampenboyschoir.nl
Email adres:
henkstoel apenstaartje kampenboyschoir.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Kampen Boys Choir.

Kaarten:
Kerk open vanaf 19.00

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-04-09 08:10:55

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar