Christelijke Muziek & Concertagenda

Zang op Hemelvaart Urk, Flevoland


Naam:
Zang op Hemelvaart
Datum:
1 mei 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
19:00u - 21:30u

Omschrijving:

Zang op Hemelvaartsdag is een jaarlijks terugkerend koorconcert waaraan door een groot deel van de Urker koren wordt meegewerkt. De koren treden zowel afzonderlijk als gezamenlijk op. Het repertoire bestaat voor een zeer groot deel uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen. De diversiteit van de bekendste Urker koren zorgt voor een gevarieerd en mooi programma, waarin ook veel plaats is ingeruimd voor samenzang.

Naast de verschillende koren neemt ook de Chr. Brassband Valerius aan dit evenement deel. Door de Brassband wordt tevens een gedeelte van de samenzangen tussen de verschillende kooroptredens begeleid. Ook worden enkele samenzangen begeleid met het orgel.
Diverse bekende pianisten en organisten nemen ook deel aan dit evenement.

Het idee voor dit koorconcert is ontstaan toen in 1968 op Urk het 1000-jarig bestaan van dit voormalige Zuiderzee-eiland werd gevierd. De Urker koren boden toen de bevolking een concert aan in de oude visafslag op de haven. Omdat dit concert door de bevolking zeer werd gewaardeerd, werd besloten om het concert het jaar daarop opnieuw te laten plaatsvinden. Een kleine commissie van vrijwilligers organiseerde dit concert en wederom mocht men zich verheugen in een mooie avond. Uiteindelijk groeide het concert uit tot een jaarlijks terugkerend evenement waarvan de Urker allang niet meer de enige bezoekers zijn. Dit jaar vindt Zang op Hemelvaart weer plaats voor de 39e keer.

Vanuit het gehele land komen ieder jaar weer ±3000 mensen naar Urk om van dit evenement te genieten, vaak wordt hier dan een dagje Urk van gemaakt en heerst 's middags op de haven een gezellige drukte van allerlei mensen die gekomen zijn om het concert te bezoeken. Omdat de oude visafslag op de haven niet meer als zodanig in gebruik is, vindt het concert, sinds 1998, plaats in de nieuwe visafslag van Urk. Het grote voordeel van deze visafslag is dat het zicht op het podium niet door allerlei obstakels wordt ontnomen, ook is de akoestiek van deze ruimte vele malen beter, er is meer ruimte zodat wachtende koorleden en publiek elkaar niet hinderen, er is een professionele geluidinstallatie en men kan vooraf in de kantine van de visafslag een kopje koffie of een lekker gebakken visje nuttigen.
In het voorprogramma treedt Willemijn op, maar ook Lucas Kramer en Jantina de Boer.

Aanvang: 19.00 uur
Zaal open: 16.00 uur

Adres:
Westwal 2
Postcode:
8321 WG
Plaats:
Urk (Boek overnachting in Urk)
Dagje uit in Urk | Activiteiten Flevoland

Provincie:
Flevoland

Thema:
Hemelvaart
Soort:
Anders (meer concerten)
Uitvoering:
Meerdere koren
Doelgroep:
Alle leeftijden

Uitvoerenden:
Urker mannenkoor Hallelujah, mannenkoor Urker Zangers, Urker visserskoor Crescendo, mannenoor Soli Deo Gloria, gemegd koor Excelsior, kinderkoor Klein maar Dapper, Brassband Valerius.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 5,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Ja

Internetadres:
http://www.zangophemelvaart.nl
Email adres:
info apenstaartje zangophemelvaart.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Soli Deo Gloria.

Kaarten:
1000

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-03-28 16:37:07

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar