Christelijke Muziek & Concertagenda

Focaliber presentatieconcert cd Middelstum, Groningen


Naam:
Focaliber presentatieconcert cd
Datum:
5 april 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:15u - u
Omschrijving:

Focaliber presenteert haar eerste cd

Na concerten kregen we diverse malen te horen: ‘We willen jullie graag vaker beluisteren, hebben jullie ook een eigen CD?’. Vanaf nu kunnen we die vraag positief beantwoorden. Op zaterdag 5 april presenteren we onze eerste cd: Focaliber – vocaal kaliber. In de Hippolytuskerk in Middelstum laten een deel van ons repertoire horen, onder leiding van Edwin Velvis en begeleiding op het orgel door Sietze de Vries. Uiteraard is de cd, tegen een gereduceerd tarief, verkrijgbaar.
What’s in a name? In de naam Focaliber schuilt een kleine wereld: van vocaal tot kaliber, waarbij de beginletter verraadt dat het om femmes, oftewel vrouwen, gaat. Het koor bestaat inmiddels uit zeven vrouwen, in leeftijd variërend van 20 tot 27 jaar. Wat hen bindt is passie voor zingen, waarbij zij streven naar hoge kwaliteit.
Zoals de betekenis van Focaliber niet in een woord te vangen is, zo is het repertoire niet in een hokje te plaatsen: van het middeleeuwse Alleluia Psallat tot moderne bewerkingen van English Folksongs. De CD geeft u een impressie van die veelzijdigheid.
De CD is opgenomen in drie kerken, waarmee Focaliber zich verbonden weet. Het koor heeft gekozen voor Veenhuizen, het gevangenisdorp in Drenthe dat in muzikaal opzicht steeds bekender wordt. In de rooms-katholieke kerk zijn enkele a capella werken opgenomen, in de Koepelkerk verschillende delen uit Come, Ye Sons of Art van Henri Purcell. Sietze de Vries bespeelt hier het Hillebrand-orgel, in 2005 gerestaureerd door Bernhardt Edskes. Het derde deel van de CD laat Focaliber horen vanuit de Hippolytuskerk in Middelstum.
Het concert begint om 20.15 uur en de entree bedraagt in de voorverkoop € 7,00 en € 3,50 (kinderen tot 12 jaar). U kunt kaarten reserveren via e-mail: focaliber@filternet.nl of per telefoon (050) 501 27 56. Aan de kerk zijn de kosten respectievelijk: € 8,50 en € 4,00.
Na afloop van het concert kunt u de cd voor een bijzondere prijs kopen. Ook is het mogelijk een of meer exemplaren bestellen bij de koorleden, of per e-mail of telefoon. De prijs van de CD bedraagt in de voorverkoop € 13 en daarna € 15.

Adres:
Hippolytuskerk
Postcode:
9991 AC
Plaats:
Middelstum (Boek overnachting in Middelstum)
Dagje uit in Middelstum | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel


Entreeprijs volwassenen:
€ 8,50
Entreeprijs kinderen:
€ 4,00


Internetadres:
http://www.focaliber.nl
Email adres:
focaliber apenstaartje filternet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Focaliber.
Telefoon:
(06) 23 31 97 38

Kaarten:
gereduceerd tarief door te reserveren via focaliber@filternet.nl

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-03-12 13:43:32

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar