Christelijke Muziek & Concertagenda

Ca Ira for war Child Den Haag, Zuid-Holland


Naam:
Ca Ira for war Child
Datum:
5 mei 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20u - 15u
http://www.youtube.com/watch?v=K5C4mpyjpeE&feature=related
Omschrijving:

Op 5 mei zal in het World Forum Theater te Den Haag de West-Europese pre-mière plaatsvinden van ‘Ça Ira. There is Hope’ van Roger Waters. ‘Ça Ira’ ver-telt over de Franse revolutie en is een verhaal over vrijheid, gelijkheid en broe-derschap, begeleid door schitterende muziek. De opbrengst van dit unieke project komt ten goede aan War Child.

Deze modern-klassieke opera, gecomponeerd door Pink Floyd-legende Roger Wa-ters, is een verhaal over onderdrukte bevolkingsgroepen en hun vrijheidsstrijd. ‘Ça Ira’ is met recht een epos over de vrijheidsstrijd en een aanklacht tegen het voeren van oorlog. Aangezien War Child muziek als middel inzet in de hulpverlening aan kindsoldaten was de link tussen ‘Ça Ira’ en War Child snel gelegd en zo ontstond het project ‘Ça Ira for War Child’. De opbrengst van deze opera komt dan ook ten goede aan War Child die hierdoor de oorlog uit duizenden kindsoldaten kan halen.

Over ‘Ça Ira. There is Hope’
De opera ‘Ça Ira’ is klassiek van opzet maar op een moderne manier vormgegeven. Er zijn tal van bijzondere geluidseffecten in verwerkt die kenmerkend zijn voor de stijl van de componist. De opera wordt uitgevoerd met de solisten Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate en André Post. Dirigent Rob Vermeulen, het Tilburgs Begelei-dingsorkest met de twaalfjarige Melissa Venema op trompet, het Nederlands Con-certkoor en Kinderkoor Muziekschool Waterland maken de bezetting compleet. Na de succesvolle wereldpremière in Poznan brengt Serviceclub Kiwanis Heerhugo-waard het muziekspektakel op maandag 5 mei éénmalig naar de grote theaterzaal van het World Forum Convention Center in Den Haag.

Voor meer informatie over ‘Ça Ira for War Child’:
www.ca-iraforwarchild.nl

Kaarten voor dit muzikale spektakel zijn verkrijgbaar via www.topticketline.nl

Adres:
World Forum Theater
Postcode:
2517 JW
Plaats:
Den Haag (Boek overnachting in Den Haag)
Dagje uit in Den Haag | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Orkest en Solist(en)

Uitvoerenden:
De opera wordt uitgevoerd met de solisten Ernst Daniël Smid, Karin ten Cate en André Post. Dirigent Rob Vermeulen, het Tilburgs Begelei-dingsorkest met de twaalfjarige Melissa Venema op trompet, het Nederlands Con-certkoor en Kinderkoor Muziekschool Waterland

Entreeprijs:
€ 50,00


Internetadres:
http://www.ca-iraforwarchild.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ernst Daniel Smid.
Telefoon:
020-5353453


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-03-07 12:35:48

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar