Christelijke Muziek & Concertagenda

Passieconcert 's-Gravenpolder, Zeeland


Naam:
Passieconcert
Datum:
8 maart 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - u
Omschrijving:

Het Zeeuws Vocaal Ensemble geeft dit voorjaar o.l.v. dirigent Kees van Eersel twee concerten die geheel in het teken staan van de zgn. ‘40-dagentijd’, de tijd voor Pasen.
In die periode klinkt er in de Kerk vooral ingetogen muziek. Boetepsalmen en andere bijbelteksten roepen daarin op tot inkeer. Sinds de Middeleeuwen hebben de grote componisten deze teksten op muziek gezet die ten gehore gebracht werd in kerken, kloosters en kathedralen.
Het Zeeuws Vocaal Ensemble brengt een keur uit diverse perioden en tradities.
Centraal staan enkele werken van de grote Duitse componist Heinrich Schütz waaronder de dubbelkorige Psalm 130 en een toonzetting van de instellingswoorden van het heilig avondmaal. Joh. Seb. Bach is vertegenwoordigd met bewerkingen van ‘O Mensch, bewein dein’ Sünde gross” en van Mendelssohn komen diens aangrijpende achtstemmige compositie over Psalm 22 en het koraal “Mitten wir im Leben sind” tot klinken. Tevens worden er koorwerken uitgevoerd van Lassus, Morley en Boyce.
Het concert wordt besloten met een compositie van de dirigent. Het betreft een 16e eeuws Duits volkslied waarin Maria aan Jezus vraagt wat hem gebeurt op alle dagen van de Goede week. Deze dialoog heeft de componist getoonzet in de klankstijl van de vroege 17e eeuw.
Opvallend is dat Jezus in dit lied zijn opstand al aankondigt. Het drie- tot zevenstemmige werk sluit derhalve af in grootse achtstemmigheid.

Adres:
oude Maartenskerk
Postcode:
4431 AD
Plaats:
's-Gravenpolder (Boek overnachting in 's-Gravenpolder)
Dagje uit in 's-Gravenpolder | Activiteiten Zeeland

Provincie:
Zeeland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
passieliederen

Uitvoerenden:
Zeeuws Vocaal Ensemble o.l.v. Kees van Eersel

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja

Internetadres:
http://www.zeeuwsvocaalensemble.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Zeeuws Vocaal Ensemble.

Kaarten:
aan de kerk

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-02-13 14:00:44

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar