Christelijke Muziek & Concertagenda

'Fluitend de Winter Uit' Lemelerveld, Overijssel


Naam:
'Fluitend de Winter Uit'
Datum:
1 maart 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 21:30u
Omschrijving:

Op zaterdag 1 maart 2008 om 20.00 uur zullen Martin Zonnenberg op het orgel en Marjolein de Wit op meerdere fluiten een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Fluitend de Winter uit’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.
Er zullen o.a. de volgende werken worden op het orgel worden gespeeld ; Preludium in C van
J.S. Bach, Andante (uit Orgelconcert in G) van G.F. Händel, I Ciele Immensi (Ps. 19) van
B. Marcello, Aria over Ps. 130 van M. Zonnenberg, 3 improvisaties van M. Zonnenberg, etc. Tevens is er een fluitsolo te horen namelijk: Fantasie no. 2 in a-moll (Grave, Vivace, Adagio en Ellegro) van G.F. Telemann. Op orgel en fluit samen: Andante (uit Sonata in e-moll) van J.S. Bach, Passacaille op.35 van R. Baton, Les Chemins de l’Amour van Fr. Poulenc, etc.

Martin Zonnenberg (1958) had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren. Hij behaalde de diploma's Koordirektie (Den Haag) en Schoolmuziek (Lennards Instituut, Den Bosch). Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de N.H. kerk te Sliedrecht (Nabel orgel, 1852) en Nieuwpoort van den Huevel-orgel, 1976). Hij is dirigent van het Chr. Sliedrechts Mannenkoor "Ichtus" en het 350 leden tellende Chr. Gemengde Drechtstedenkoor "Praise Him" (Dordrecht). Verder is hij samensteller en arrangeur van o.a. het bekende programma "Nederland Zingt" (EO). Buiten Europa trad hij als dirigent, pianist en organist op in Canada en Israël. Als componist is hij bekend door z'n instrumentale arrangementen en talloze komposities voor koor, orgel, orkest etc. In 2002 werd hij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Zijn activiteiten zijn te volgen op het internet: www.martinzonnenberg.nl

Marjolein de Wit groeide op in Krimpen aan de Lek. Op tienjarige leeftijd kreeg zij haar eerste dwarsfluitlessen en wel van de bekende fluitist Raymond Delnoye. Bij hem studeerde ze cum laude af aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (Docerend en Uitvoerend Musicus). Naast een eigen lespraktijk is Marjolein een veel gevraagd soliste bij Televisie-, Radio- en Cd-opnamen. Zij heeft een aantal solo-CD's op haar naam staan, zoals "Cum Laude" en "Het mooiste van Marjolein de Wit". Ook werkt zij mee aan koorconcerten en vormt zij samen met Martin Zonnenberg een vast duo dat zeer regelmatig (klassiekgetinte) concerten op hoog niveau verzorgt, zowel in binnen- als buitenland. In oktober 2005 heeft zij haar 5e toernee naar Canada gemaakt.

Vanwege de grote animo voor de concerten is het gewenst vooraf te reserveren op tel.nr.
0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 10,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop.

Adres:
Grensweg 17/ Willem Hendrik Zwart Hal
Postcode:
8153 RB
Plaats:
Lemelerveld (Boek overnachting in Lemelerveld)
Dagje uit in Lemelerveld | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
'Fluitend de Winter Uit'

Uitvoerenden:
Martin Zonnenberg (orgel) en Marjolein de Wit (meerdere fluiten)!

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.huetink-royalmusic.nl
Email adres:
ahuetink apenstaartje cs.com
Meer concerten:
Alle concerten van Royal Music All In.
Telefoon:
0572-371838


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-02-11 16:34:12

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar