Christelijke Muziek & Concertagenda

Concert Jan Vayne en Martin Mans Lunteren, Gelderland


Naam:
Concert Jan Vayne en Martin Mans
Datum:
22 februari 2008

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - u
Omschrijving:

Het beroemde piano- en orgelduo Jan Vayne en Martin Mans geeft op vrijdag 22 februari een uniek concert in de Oude Kerk van Lunteren. Populair en klassiek: spectaculaire improvisaties. De meest bekende muziek van toen en nu op een verrassende wijze gespeeld. De internationaal bekende musici geven voor het eerst in Lunteren.

Na de enthousiaste reacties van het publiek waarmee beide musici landelijke bekendheid kregen, hebben zij voor dit jaar een nieuw programma samengesteld. Hierin komen een aantal elementen van het programma van vorig jaar terug, uitgebreid met een selectie van andere bekende thema's.
Voor de pauze spelen zij onder meer een klassiek festival voor piano en orgel. Authentieke klassieke werken van grote meesters blazen zij met hun unieke talenten nieuw leven in. Ze spelen ook werken van Bach, Boƫlmann en Chostakovitz. Na de pauze verrassen zijn met een populair festival met stukken van John Miles, Lovland en Lloyd Webber. Martin Mans en Jan Vayne spelen ook solo. Bovendien zullen zij een stuk improviseren. De getalenteerde pianist Jan Vayne zal een verrassend muzikaal verhaal smeden van de verzoeknummers die ter plaatse zijn in te dienen. Een unieke kans om favoriete nummers of nummers die erg aanspreken te laten uitvoeren door deze meesterpianist. Tenslotte nemen ze samen plaats achter de grote concertvleugel en spelen een spetterende vierhandige finale.
Wat is er dan zo uniek aan dit concert? ,,Met deze combinatie van piano en orgel hebben we een beproefd concept wat heel enthousiaste reacties losmaakt. Met dit nieuwe programma zal duidelijk worden dat de klassieke stukken eigenlijk net zo populair zijn als de muziek die nu als populair wordt gezien", volgens de organisatoren van dit concert. ,,Kijk bijvoorbeeld hoe vaak stukken van Bach als ringtone gebruikt worden. In dit concert is het de combinatie van bekende klassieke stukken en andere populaire muziek die ervoor zorgt dat ook deze oude muziek voor iedereen toegankelijk is. Hun muzikale aanpak, gecombineerd met een groot enthousiasme, laat deze muziek echt tot leven komen. De mensen die het concert vorig jaar in de Oude Kerk van Ede hebben gehoord, hebben daar al een voorproefje van gehad. Jan Vayne is beroemd geworden door zijn improvisaties en dat garandeert dat een bekend stuk als nieuw ten gehore wordt gebracht. Een bijzonder feit is dat dit de eerste keer zal zijn dat Jan Vayne in de Oude Kerk van Lunteren speelt. ,,We zijn dan ook erg blij dat we de toegangsprijs door sponsoring gelukkig zo laag mogelijk kunnen houden. De intieme sfeer van de Oude Kerk van Lunteren staat garant voor een ongekend muzikaal feest." Het concert begint om 20.00 uur, kerk is open om 19.00 uur. Toegang voor volwassenen is 12,50 euro, kinderen tot 12 jaar 7,50 euro. Kaarten zijn uitsluitend voorafgaande aan het concert te verkrijgen.

Adres:
Oude Kerk
Plaats:
Lunteren (Boek overnachting in Lunteren)
Dagje uit in Lunteren | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Populair Klassiek


Entreeprijs volwassenen:
€ 12,50
Entreeprijs kinderen:
€ 7,50


Email adres:
concertenlunteren apenstaartje solcon.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Commissie Lunterse Orgelconcerten.

Kaarten:
uitsluitend voorafgaande aan het concert verkrijgbaar

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2008-02-11 11:01:58

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar