Christelijke Muziek & Concertagenda

Le due soprani Arnhem, Gelderland


Naam:
Le due soprani
Datum:
23 december 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
12u - 00u
Omschrijving:

Le Due soprani

Wij, Judith en Cora, zijn een enthousiast duo. We zijn twee gezellige meiden met een grote passie voor muziek.

Wij hebben elkaar leren kennen tijdens een productie van Verdi’s opera NABUCCO in de RAI waarin de bekende baritons ERNST DANIEL SMID en HENK POORT schitterden.

Door de bijzondere combinatie die onze stemmen samen vormen schitteren wij in bekende duetten voor 2 sopranen. Dit geeft ons het enthousiasme om meer repertoire voor deze combinatie te ontdekken.

CORA DUSSELJEE, sopraan, is in IJmuiden geboren. Zij genoot haar opleiding bij o.a. Lia Kars, Sophia van Santen en Liesbeth Damen. Zij zingt als soliste bij diverse gezelschappen en ensembles en deed haar ervaring o.a. op bij de Hoofdstad operette. Cora soleerde in vele operettes en musicals, waaronder The Mikado, Ruddigore, Patience, The Sorcerer, (Gilbert & Sullivan), Orpheus aux Enfers, Barbe Bleue (Offenbach), The Desert Song (Romberg) en the Pajama Game (Adler & Ross). Bij opera in Ahoy zong zij in o.a. Aida, la Traviata, Cavalleria Rusticana, Turandot. Bij het Brabantkoor zong zij mee in o.a. Porgy and Bess, Carmen, het Requiem van Verdi, Lénfance du Christ. Sinds januari 2006 is zij verbonden aan het koor van Vaible Opera die een aantal opera producties inde Rai in Amsterdam heeft verzorgd.

JUDITH ELLIS, sopraan, is in Birmingham, Engeland geboren. Ze studeerde af in zang en piano aan de Royal Academy of Music in Londen. Na de voltooiing van haar opleiding heeft ze gezongen met enkele opera- en operette gezelschappen in en rond Londen waar zij o.a. te horen was als Lucia (Lucia di Lammermoor), Rosalinde (die Fledermaus), Violetta(La Traviata), Marenka(Die Verkaufte Braut), Susanna(le nozze di Figaro), Zerlina (Don Giovanni) en in de titelrol van Rusalka. In 1992 is Judith verhuisd naar Nederland. Hier treed zij ook op als soliste met koren zoals de Dordtse Cantorij en het mannenkoor Bravi, Bravi en het trio “Opera in Concert”. Als operazangeres zong zij op het Belcanto Festival Obadella in de opera Attilla van Verdi als understudy. Met het klein Dordts Muziektheater zong zij in King Arthur van Purcell en met Muziektheater Hollands Diep in Achnaton van Phillip Glass. In 2005 zong ze mee in het Nederlandse première van de opera Oresteia van de Griekse componist Xenakis. Sinds januari 2006 is zij verbonden aan het koor van Viable Opera die een aantal operaproducties in de RAI in Amsterdam heeft verzorgt.

Adres:
Musis Sacrum, Eusebiusbuitensingel
Plaats:
Arnhem (Boek overnachting in Arnhem)
Dagje uit in Arnhem | Activiteiten Gelderland

Provincie:
Gelderland

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Solist(en)


Entreeprijs volwassenen:
Gratis
Entreeprijs kinderen:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.le due soprani.nl
Email adres:
googmail apenstaartje planet.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Gelders Opera- en Operette Gezelschap.
Telefoon:
0318 57 57 29


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-12-10 13:50:54

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar