Christelijke Muziek & Concertagenda

Kerstconcert Collegium Musicum Loppersum Loppersum, Groningen


Naam:
Kerstconcert Collegium Musicum Loppersum
Datum:
22 december 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20.00u - ?u
Omschrijving:

Kerstconcert Collegium Musicum Loppersum


Op zaterdag 22 december geeft het Collegium Musicum Loppersum een kerstconcert in de Petrus en Pauluskerk in Loppersum. Op het programma staan de interessante twintigste-eeuwse koorwerken A Ceremony of Carols van de Engelse componist Benjamin Britten (muzikaal begeleid door harpiste Lidewei Spruit) en Sieben Magnificat Antiphonen van Arvo Pärt (Estland). Daarnaast vallen er werken te beluisteren van de componisten Rachmaninov, Grieg en a capella koormuziek voor vrouwen van de Renaissance- en Vlaamse polyfonist Arnold van Bruck.
Stichting Collegium Musicum Loppersum staat onder de artistieke leiding van Jelke Hamersma en is opgericht in 2006. De stichting stelt zich ten doel om vanuit de Petrus en Pauluskerk in Loppersum activiteiten te organiseren die gericht zijn op het bestuderen en uitvoeren van vocale en instrumentale kerkmuziek. De kerk is bekend vanwege de indrukwekkende kathedrale akoestiek en is daarom een ideaal podium voor (kerk-) muzikale uitvoeringen. Het vaste vrouwenensemble dat zich onder de gelijknamige naam Collegium Musicum Loppersum naar buiten presenteert bestaat uit ongeveer twintig ervaren zangeressen uit de regio. De groep werkt het hele jaar door. Voor deze gelegenheid wordt het vaste vrouwenensemble aangevuld met een 13-tal mannelijke zangers uit de regio.
Kaarten voor het concert zijn a 12.50 euro verkrijgbaar via 0595-422080. Het is aan te raden van tevoren te reserveren. Het concert wordt afgesloten met een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.

Adres:
Petrus en Pauluskerk
Plaats:
Loppersum (Boek overnachting in Loppersum)
Dagje uit in Loppersum | Activiteiten Groningen

Provincie:
Groningen

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Ensemble


Entreeprijs:
€ 12,50


Meer concerten:
Alle concerten van Collegium Musicum Loppersum.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-12-02 22:23:38

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar