Christelijke Muziek & Concertagenda

2e Lustrumconcert PenLight met. o.a. The Young Messiah Kampen, Overijssel


Naam:
2e Lustrumconcert PenLight met. o.a. The Young Messiah
Datum:
24 november 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22;15u
Omschrijving:

2e Lustrumconcert PenLight met o.a.
“The Young Messiah”

PenLight Vocaal Ensemble geeft zaterdag 24 november haar tweede Lustrumconcert in de Burgwalkerk aan de Burgwal 60 te Kampen.
PenLight heeft in de afgelopen 10 jaar ondermeer bekendheid gekregen door de “hartverwarmende” songs van Tom Parker en “The New London Chorale”. De naam PenLight is zelfs hierdoor ontstaan. Parker ( = Pen) en licht (=Light) klassiek en met het idee dat ze zichzelf en anderen een beetje energie mee willen geven.
In de afgelopen 10 jaar heeft PenLight vrijwel alle koorbewerkingen van deze componist/arrangeur Tom Parker uitgevoerd. Grote en mogelijk de meeste bekendheid heeft Tom Parker en The New London Chorale gekregen door o.a. de vertolking van de Messiah van G.F. Händel tot “The Young Messiah”. Uitgangspunt en de opzet van Tom Parker was de muziek voor de jongere generaties toegankelijker te maken. Dat hem dit gelukt is, heeft het verleden wel bewezen. Miljoenen verkochte L.P’s en CD’s zijn daar het bewijs van. Veel van de daarin voorkomende songs zijn al wel eens door PenLight uitgevoerd, echter nog nimmer is de“The Young Messiah” in zijn geheel uitgevoerd. Voor PenLight lijkt er geen beter moment denkbaar, dan om dit mooie werk ten uitvoer te brengen op de avond van haar 10 jarige bestaan. De kern van “The Young Messiah” is voor PenLight tevens het vertrekpunt voor de vertolking van de andere overbekende songs van Tom Parker en The New London Chorale met daarnaast songs van andere componisten, hetzij klassiek, modern of gospel. Van het bekende “Ave Verum” van Mozart tot “Blowin’ in the Wind” van Bob Dylan. Al met al een heel verrassend en veelzijdig programma. Juist nu de donkere dagen voor Kerst weer voor ons liggen wil PenLight u aan het begin van deze periode meenemen op de wolken van muziek, zang en tekst van o.m. “The Young Messiah”,zodat u zich in de komende weken door deze songs gedragen kunt voelen. De sound die Tom Parker in zijn arrangementen heeft gelegd, zal met de specifieke eigen sound van PenLight deze avond extra tot zijn recht komen door de uitgebreide begeleiding van diverse musici, zoals een strijkerensemble, slagwerk, gitaar en dwarsfluit en aan de vleugel de vaste begeleider Wim Kanis. Dit alles onder de bekwame leiding van de vaste dirigent Henk van de Wetering.
Toegangsprijs: voorverkoop 8 euro. ‘s avonds aan de kerk 10 euro. Kerk open: 19.15 uur.
Voorverkoopadressen: VVV - Oudestraat, Kampen; Goossen - Penningkruid, Lovinkstraat en Oudestraat; Schutte Kantoorboekhandel – Markeresplein, IJsselmuiden.
Reservering bij secretaris Klaas Kanis, telefoon: 038-3317220

Adres:
Burgwalkerk, Burgwal 60
Plaats:
Kampen (Boek overnachting in Kampen)
Dagje uit in Kampen | Activiteiten Overijssel

Provincie:
Overijssel

Thema:
Jubileum
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Populair Klassiek
Doelgroep:
Volwassenen

Uitvoerenden:
PenLight:( als gemengd Dubbelkwartet)Begeleiding: o.a.Diverse musici, zoals een strijkerensemble, slagwerk, gitaar en dwarsfluit en aan de vleugel de vaste begeleider Wim Kanis. Dit alles onder de bekwame leiding van de vaste dirigent Henk van de Wetering.

Entreeprijs volwassenen:
€ 10,00
Entreeprijs kinderen:
€ 10,00

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Opmerking toegankelijk:
Via een helling (hulp aanwezig)
Weer:
Overdekt
Lift:
Nee

Internetadres:
http://www.penlight.nl
Meer concerten:
Alle concerten van PenLight Vocaal Ensemble.
Telefoon:
Reservering: 038-3317220

Kaarten:
voorverkoop € 800

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-11-13 21:08:33

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar