Christelijke Muziek & Concertagenda

RUSSIAN VOICES Beverwijk, Noord-Holland


Naam:
RUSSIAN VOICES
Datum:
24 november 2007

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:15u
Omschrijving:

Koormuziek direct uit het Russische hart.

Hoe komt het dat de Russische koormuziek ons zo aanspreekt? Wat treft de toehoorder in de klanken van het Slavisch-Byzantijns kerkgezang, een dronkemanslied, een boerenromance? De zangmuziek is al eeuwen een onderdeel van het dagelijkse leven van het Russische volk. Componisten en dichters zijn met hun werk steeds dicht bij het volk gebleven. Dit geldt voor zowel de volksmuziek als de kerkmuziek. Ondanks een jarenlang verbod op kerkkoren tijdens het Sovjet regime is de koormuziek blijven leven. Wat aan het volk toebehoort kan een regime niet uitroeien, zelfs niet over drie generaties heen.

Het gemengd koor Hermitage en het mannenkoor Kapella Slava Cultura nemen u in dit concert mee door drie eeuwen Russische koormuziek. Het is muziek van een oersterk volk, innig verbonden met zijn Schepper, zijn land en zijn grond. Beide koren brengen werken van verschillende componisten ten gehore. Het gedeelte voor de pauze bestaat uit gezangen uit diverse kerkdiensten en getijden.

Van Dimitri Bortniansky (1751-1825), ook wel de Russische Mozart genoemd, worden diverse koorwerken ten gehore gebracht. Bortniansky studeerde op verzoek van de Russische Tsaar in Italië en introduceerde de Italiaanse stijl in het Tsaristische Rusland. Hij was vele jaren de toonaangevende componist in zijn land.

Zo worden ook werken van de componist Anatoly Kisselov gezongen, waaronder een adembenemende “Otche Nasch”, ofwel het “Onze Vader”. Kisselov is geboren in 1948 in Moskou en is als leerling van de Moskouse koorschool muzikaal gevormd. Als componist was hij leerling van de bekende Alfred Schnittke (1934-1998).

Het programma na de pauze bestaat uit een selectie van Russische en Oekraïense volksliederen. Liederen met teksten die uit het leven gegrepen zijn. Kalinka, De Twaalf Rovers en vele andere bekende en minder bekende liederen passeren de revue. U krijgt tijdens het concert uitleg over de inhoud van de liederen zodat u zich volledig kunt laten meevoeren in de gedachtegang van componist en tekstdichter.

Adres:
St. Agathakerk
Plaats:
Beverwijk (Boek overnachting in Beverwijk)
Dagje uit in Beverwijk | Activiteiten Noord-Holland

Provincie:
Noord-Holland

Thema:
Anders
Soort:
A Capella (meer a capella optredens)
Uitvoering:
Meerdere koren


Entreeprijs:
€ 12,00


Internetadres:
http://www.hermitagekoor.nl
Email adres:
w.dhondt apenstaartje tiscali.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Hermitage Koor.
Telefoon:
075-6572655


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2007-11-30 09:51:13

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar