Christelijke Muziek & Concertagenda

Bach De Finale - Eric Koevoets Dordrecht, Zuid-Holland


Naam:
Bach De Finale - Eric Koevoets
Datum:
18 juni 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
20:00u - 22:00u

Omschrijving:

Op dinsdag 18 juni presenteert organist Eric Koevoets met Volume 11 het allerlaatste album van ‘Bach complete organ works on modern organs' in de St. Antoniuskerk. Dit is de grote finale, het slotakkoord, van zijn levenswerk, waarover hij 19 jaar heeft gedaan en dat hij begon op het Pelsorgel aldaar. Tijdens het concert speelt hij natuurlijk zijn geliefde orgelwerken van Bach. Na afloop is er een feestelijke presentatie met hapje en drankje van dit laatste album en de complete serie. Volume 11 is na afloop te koop voor éénmalig € 15,--. Ook alle andere albums zijn die avond tegen een bijzonder laag tarief van € 7 per volume aan te schaffen. De complete serie is alleen die avond te koop voor slechts € 85. Vooraf is reservering mogelijk via www.erickoevoets.nl
Het concert begint om 20:00 uur. De toegang is gratis met een collecte na afloop.

Een avontuurlijk pad
De Dordtse organist-dirigent Eric Koevoets begon zijn avontuur, om alle orgelwerken van Bach op te nemen, in de Sint Antoniuskerk op het gerestaureerde en hem vertrouwde Pelsorgel. Hij was toen nog niet van plan om de opnames van Bach uit te breiden naar andere orgels. Het Pelsorgel gaf en geeft hem immers zoveel mogelijkheden om de schoonheid van Bachs muziek tot uiting te brengen, waarom zou hij? Echter het pad verlegde zich en hij werd de vaste organist van de St. Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen met het romantische Maarschalkerweerdorgel. Geen voor de hand liggend orgel om Bach op te spelen. Maar al snel bleek, dat de klassiek klinkende kern juist hiervoor zeer geschikt was. Hij besloot om er enkele koralen op te nemen. Ook het buurorgel, Van Vulpen in de Hoflaankerk en vervolgens het magistrale Marcussenorgel in de Laurenskerk werden eraan toegevoegd. En zo volgden er alsmaar meer orgels om te eindigen op de plek, waar Bach zelf gedoopt werd en zijn eerste muzikale voetstappen zette, de Sankt Georgenkirche in Eisenach, Duitsland. Daar kon hij zoveel moois opnemen, dat hij als dank aan deze kerk, waar hij al meer dan 10 jaar iedere zomer te gast is, een bonus-cd eraan heeft toegevoegd. Daarop staan niet alleen werken van Bach, maar ook van diens grote voorbeelden Buxtehude, Bruhns en Couperin. Zo voltooit Eric Koevoets zijn levenswerk van zijn grote voorbeeld, inspirator en de bron van alle muziek, Johann Sebastian Bach.

Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 18 juni begint om 20:00 uur in de St. Antoniuskerk, Burg. de Raadtsingel 45 te Dordrecht (t.o. het busstation). De deuren openen een half uur voor aanvangstijd.
Zie ook www.erickoevoets.nl tevens voor de wijze waarop aanschaf van CD’s tegen welke tarieven mogelijk is.

Adres:
St. Antoniuskerk, Burg. de Raadtsingel 45
Postcode:
3311 JG
Plaats:
Dordrecht (Boek overnachting in Dordrecht)
Dagje uit in Dordrecht | Activiteiten Zuid-Holland

Provincie:
Zuid-Holland

Thema:
Anders
Soort:
Orgel (meer orgelconcerten)
Uitvoering:
Solist(en)
Doelgroep:
Volwassenen
Anders:
Eric Koevoets presenteert het allerlaatste album, volume 11, van 'Bach complete organ works on modern organs'.

Uitvoerenden:
Eric Koevoets, organist-titulair St. Lambertuskerk Rotterdam-Kralingen

www.erickoevoets.nl

Entreeprijs:
Gratis

Rolstoeltoegankelijk:
Ja
Weer:
Overdekt
Invalidentoilet:
Ja

Internetadres:
http://www.erickoevoets.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Eric Koevoets.

Kaarten:
1

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-06-02 20:36:39

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar