Christelijke Muziek & Concertagenda

Ars Musica Muziekdag Zeist, Utrecht


Naam:
Ars Musica Muziekdag
Datum:
15 juni 2024
Tijd:
12:30u - 21:30u
Omschrijving:

AHet barst op deze dag van de muzikale activiteiten in en rond de Evangelische Broedergemeente en Oude Kerk in Zeist. Zo zijn er workshops, concerten, een muzikale voorstelling en een heus Ars MusiCafé waar je kunt eten, drinken en elkaar ontmoeten.

Zo kun je genieten van een middagconcert in de Oude Kerk met Engelse koormuziek. Het programma nodigt niet alleen uit tot luisteren, want er klinken ook verschillende bekende hymns (gezangen) waarin je wordt uitgenodigd mee te zingen. Voor kinderen én volwassenen is er de voorstelling De vogelvrije viool. Met een eeuwenoude viool als reisgenoot maak je een muzikale tijdreis. Onderweg maak je kennis met zijn bouwer, wereldberoemd in de 17e eeuw. Maar in de 21e eeuw blijkt deze Italiaan een lastpak te zijn. Of valt dat toch wel mee…? Tijdens de voorstelling hoor je delen van een aantal werken voor strijkorkest uit verschillende stijlperioden.

Hoe muziek van Bach en Rachmaninov samengaan, kun je ervaren tijdens het avondconcert. De pure schoonheid en muzikale fantasie van Bachs Orkestsuite (met de spectaculaire Badinerie) en zijn Lutherse Mis roepen net zo goed kippenvel op als veel Russische koormuziek, zoals de wereldberoemde Vespers van Rachmaninov.

Alsof het nog niet genoeg is, kun je jezelf opgeven voor een workshop koorzang of een stadswandeling. Meld je snel aan voor de leukste en muzikaalste dag van het jaar!

Adres:
Zusterplein 12a
Postcode:
3703 CB
Plaats:
Zeist (Boek overnachting in Zeist)
Dagje uit in Zeist | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Klassiek
Doelgroep:
Alle leeftijden
Anders:
Muziekdag

Uitvoerenden:
Koorschool, Meisjeskoor, Studentenkoor, Concertkoor en Orkest van Ars Musica
Marjon van der Linden, dirigent
Arjen Uitbeijerse, dirigent
Patrick van der Linden, dirigent
Gerben Budding, orgel

Entreeprijs volwassenen:
€ 20,00
Entreeprijs kinderen:
€ 8,00


Internetadres:
http://www.arsmusica.nl
Email adres:
info apenstaartje arsmusica.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Ars Musica.

Kaarten:
https://www.klassiekemuziek.nl/e/18388/ars-musica-muziekdag-zeist

Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-04-18 20:19:40

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar