Christelijke Muziek & Concertagenda

Mother and Child Wijk bij Duurstede, Utrecht


Naam:
Mother and Child
Datum:
15 juni 2024

Dit concert is al voorbij!

Tijd:
16.00u - 17.30u
https://www.youtube.com/watch?v=uua7I56DOVE
Beluister geluidsfragment
Omschrijving:

In het programma ‘Mother and Child’ brengt Vocaal Ensemble Multiple Voice een aantal composities over de vrouw die ongetwijfeld het vaakst bezongen is: de maagd Maria. Zo horen we de middeleeuwse hymnes ‘Ave Maris Stella’ en ‘Salve Regina’ in zeer uiteenlopende zettingen, van John Sheppard, Herbert Howells, Francis Poulenc en Matthew Martin – de oudste zetting van midden 16 eeuw, de jongste uit 2018.

De wonderbaarlijke zwangerschap van Maria, zonder man, is het onderwerp van Thomas Tallis’ motet “Videte miraculum” (aanschouw het wonder). Een bijzonder bijbelverhaal vertelt de Estse componist Arvo Pärt in ‘The Woman with the Alabaster Box’.

Het programma is extra kleurrijk door de inzet van het orgel in drie van de werken: de gloedvolle ‘Litanies à la Vierge Noire’, die Poulenc componeerde voor de fameuze Zwarte Madonna van Rocamadour, het eerder genoemde werk van Martin en het misschien wel meest verrassende werk van dit programma: Jonathan Dove’s ‘Seek Him That Maketh the Seven Stars’, een hallucinerend mooie compositie op zoek naar de sterren en het licht in ons heelal.

Adres:
Grote kerk, Wijk bij Duurstede
Postcode:
3961AV
Plaats:
Wijk bij Duurstede (Boek overnachting in Wijk bij Duurstede)
Dagje uit in Wijk bij Duurstede | Activiteiten Utrecht

Provincie:
Utrecht

Thema:
Anders
Soort:
Klassiek (meer klassieke concerten)
Uitvoering:
Koor en Orgel
Doelgroep:
Volwassenen


Entreeprijs:
€ 24,00


Internetadres:
https://www.multiplevoice.nl
Meer concerten:
Alle concerten van Multiple Voice Utrecht.


Dit concert is toegevoegd of gewijzigd op 2024-04-09 10:22:44

Deze gegevens zijn aangeleverd aan Christelijke Concertagenda. Wij kunnen de juistheid niet garanderen: Controleer altijd de gegevens voordat u naar het concert gaat.

Muziek voor Elkaar